11.10.2024-14:32 (Son Güncelleme:11.10.2024-14:32)

Osmaniye'de Kız Çocukları Dünya Günü Etkinliği

Osmaniye, kız çocukları için kazı çalışmalarına katıldığı etkinlik ile tarihi bilincini artırıyor.

Osmaniye'de Kız Çocukları Kazılara Katıldı

11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü'nde, Osmaniye'de önemli bir etkinlik gerçekleştirildi. Köylerde yaşayanlar ile devlet korumasındaki kız çocukları, Kastabala Antik Kenti'nde yapılan kazı çalışmalarına katıldı.

Unutulmaz Bir Deneyim

Osmaniye Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinlikte, merkez, Kadirli ve Düziçi ilçelerine bağlı köylerde yaşayan kız çocukları ile müdürlüğe bağlı yurtlarında kalan 35 çocuk, 2 bin 700 yıllık tarihi Kastabala Antik Kenti'ni ziyaret etti.

Tarih İçinde Bir Gün

Etkinlik, çocukların ilk olarak tiyatro alanını gezmesi ve fotoğraf çekmesiyle başladı. Daha sonra, kazı çalışması süren tapınak bölgesindeki faaliyetlere katıldılar. Bu deneyim, kız çocuklarına hem eğitici hem de eğlenceli anlar yaşattı.

Farkındalık Yaratmak

Osmaniye Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Tolga Nacar, etkinliğin amacının çocuklar için farkındalık yaratmak olduğunu belirtti. Nacar, "Burada tarihi eserleri tanıtmak ve kazı çalışmaları yaptırmak istiyoruz. Kırsal alandan gelen, koruma altında olan ve sosyoekonomik destek aldığımız çocuklarla birlikte güzel bir etkinlik düzenledik," dedi.

Bu etkinlik, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü dolayısıyla gerçekleştirilen anlamlı bir organizasyon olarak kaydedildi ve katılımcı çocuklar için unutulmaz anılar biriktirdi.

Osmaniye'de, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü etkinlikleri kapsamında, köylerde yaşayanlar ile devlet korumasındaki kız çocukları Kastabala Antik Kenti'ndeki kazı çalışmalarına katıldı

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr