02.06.2021-20:39 (Son Güncelleme:02.06.2021-20:39)

OSB’lerde Bedelsiz Arazi Tahsisi Uygulaması 2024’e Kadar Uzatıldı

Organize Sanayi Bölgelerinde bedelsiz veya kısmen bedelsiz arsa tahsisi uygulamasının 31 Aralık 2024'e kadar uzatıldığı duyuruldu.

Organize Sanayi Bölgelerinde bedelsiz veya kısmen bedelsiz arsa tahsisi uygulamasının 31 Aralık 2024'e kadar uzatıldığı duyuruldu. Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükçü, karardan dolayı çok mutlu olduklarını dile getirdi.

Organize Sanayi Bölgelerinde, bedelsiz veya kısmen bedelsiz arsa tahsisi uygulamasının uzatılmasına karar verildi. Uygulama 31 Aralık 2024 yılına kadar devam edecek. Cumhurbaşkanı Kararı ile Resmi Gazetede yayınlanan uygulama sektöre adeta can suyu olacak.

‘UYGULAMA, OSB'LERİMİZİN BÜYÜK KISMINI ETKİLİYOR’

Kararın istihdam ve üretim için çok önemli olduğunu söyleyen Memiş Kütükçü, ‘Bu uygulama, OSB'lerimizin büyük kısmını etkiliyor. Bedelsiz veya kısmen bedelsiz arsa tahsisi uygulamasına göre, birinci kademe gelişmiş ilçelerimizdeki OSB'lerimizde indirimsiz, ikinci kademe gelişmiş ilçelerimizdeki OSB'lerimizde yüzde 60 indirimli, üçüncü kademe gelişmiş ilçelerimizdeki OSB'lerimizde yüzde 80 indirimli, 4'üncü, 5'inci ve 6'ncı kademe gelişmiş ilçelerimizdeki OSB'lerimizde ise bedelsiz olarak tahsis yapılabiliyor’ dedi.

‘UYGULAMA SEKTÖRE CAN SUYU OLACAK’

Başkan Erdoğan’a teşekkür eden Kütükçü, ‘Bedelsiz arsa tahsisi uygulaması OSB'lerde boş durumda bulunan sanayi parsellerinin üretime kazandırılması için 'can suyu' niteliği taşıyor’ diye konuştu.


DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr