11.10.2024-16:50 (Son Güncelleme:11.10.2024-16:50)

Oruç Reis, Süveyş Kanalı'nı Geçip Somali'ye İlerliyor

Enerji Bakanı Bayraktar, Oruç Reis'in Süveyş Kanalı'nı geçerek Somali'de doğal gaz ve petrol arayacağını duyurdu.

Oruç Reis'in Süveyş Kanalı Geçişi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Oruç Reis sismik araştırma gemisinin Süveyş Kanalı'nı geçerek Somali'ye doğru güvenle ilerlediğini açıkladı.

Sosyal Medya Üzerinden Duyuru

Bakan Bayraktar, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, “Oruç Reis sismik araştırma gemimiz, beraberindeki destek gemileri ve Deniz Kuvvetlerimize bağlı fırkateynlerle Süveyş Kanalı’nı geçerek Somali’ye doğru güvenle ilerliyor” ifadelerini kullandı.

Anadolu'dan Yeni Görevine Uğurlandı

Oruç Reis, 5 Ekim tarihinde İstanbul Boğazı'ndan Somali'deki yeni görev yeri olan açık denizlere uğurlandı. Bu süreçte, Türkiye'nin yerli ve milli imkanlarla geliştirdiği geminin Akdeniz, Süveyş Kanalı ve Kızıldeniz rotası üzerinden ilerlemesi planlanıyor.

Doğal Gaz ve Petrol Arama Faaliyetleri

Oruç Reis’in, Somali açıklarında doğal gaz ve petrol arama amacıyla veri toplaması bekleniyor. Gemi, Ekim ayı sonuna doğru belirtilen alanlara ulaşacak. Oruç Reis, toplamda 3 deniz yetki alanında sismik çalışmalara başlayacak ve etkinlikleri yaklaşık 7 ay sürecek.

Bu süreçte, Oruç Reis gemisine Deniz Kuvvetleri'nden 2 fırkateynin yanı sıra Zağanos Paşa Destek Gemisi, Sancar Platform Destek Gemisi ve Ataman Takip Gemisi de destek sağlayacak.

Veri Toplama ve Sondaj Çalışmaları

Oruç Reis, Somali açıklarında ilk kez üç boyutlu sismik çalışma icra edecek. Toplanan veriler, Ankara'da analiz edilecek ve sonuçlara bağlı olarak belirlenen lokasyonlarda sondaj çalışmaları gerçekleştirilecektir.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, sosyal medya platformu X'te Oruç Reis'in (sismik araştırma gemisi) Süveyş Kanalı'nı geçerek Somali'ye doğru güvenle ilerlediğini bildirdi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr