01.07.2024-11:10 (Son Güncelleme:01.07.2024-17:05)

Orta Doğu’da gerilim tırmanıyor: Savaş uçakları mevkileri bombaladı

Orta Doğu’da yaşanan çatışmalar her geçen gün daha geniş bir alana yayılıyor. Alınan bilgilere İsrail ordusu Lübnan’ın güneyinde konuşlanan Hizbullah mevkilerini vurdu.

Gazze’de katliamlarına devam eden İsrail, saldırılarını Lübnan’a yoğunlaştırdı. İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyindeki Hizbullah mevzilerine yönelik olarak savaş uçakları ve topçu ateşiyle operasyon düzenlediğini duyurdu.

İsrail, Hizbullah mevkilerini vurdu

AA’da yer alan habere göre; İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamada, geçen gece Kefr Kila'daki askeri binalar ile Hula, El-Beyda ve Rab es-Selasin'deki altyapıya yönelik saldırılar gerçekleştirildiği belirtildi. Ayrıca, Ed-Dahira bölgesindeki tehdit unsurlarını ortadan kaldırmak amacıyla da topçu atışları yapıldığı ifade edildi.


Hizbullah cephesinden ise henüz saldırılara ilişkin bir açıklama gelmedi. İsrail, son haftalarda "Mavi Hat" olarak bilinen sınır hattında tırmanan gerilimlerle Lübnan Hizbullahı ile karşı karşıya kalmış durumda.

İsrail ordusu, Lübnan'a olası bir saldırıya karşı hazırlıklı olduğunu ve operasyonel planlarını devreye soktuğunu daha önce duyurmuştu.

kursat@haber365.com.tr