10.10.2024-19:24 (Son Güncelleme:10.10.2024-19:24)

Ordu'da Bilim Kurulu ile Kahverengi Kokarca Mücadelesi Başlatılıyor

Ordu'da kahverengi kokarca zararlısı ile mücadele için bilim kurulu kuruldu. Başkan Güler, topyekun bir çalışmaya ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Ordu'da Kahverengi Kokarca İle Mücadele Başlıyor

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, kahverengi kokarca zararlısı ile mücadelenin hız kazanacağını duyurdu. Başkan Güler, bu amaca yönelik olarak belediye bünyesinde bir Bilim Kurulu oluşturduklarını açıkladı.

Bilimsel Yaklaşım ile Mücadele Edilecek

Ünye Atatürk Parkı'ndaki Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim Ayı Olağan Toplantısı'nda konuşan Güler, son dönemlerde artan kokarca tehditine karşı 1,5 yılı aşkın bir süredir çalıştıklarını ifade etti. Güler, "Ülkemizde bu konuda önemli gelişmeler yaşanıyor; kokarca ile mücadelenin öncelikli olduğuna inanıyoruz. Kokarca ile Mücadele Bilim Kurulu kuruyoruz. Üniversitemizin öğretim üyeleriyle bilimsel araştırmalar yapacağız." dedi.

Kapsamlı Bir İşbirliği Gerekli

Yapılacak mücadelenin yalnızca sahil kesimi ile sınırlı olmadığını, yüksek ilçeleri de kapsadığını belirten Güler, "Topyekun bir çalışmaya ihtiyaç var. Halkımızın da bu çalışmalara katılımı büyük önem taşımaktadır. Kapılar açılmazsa, ilaçlama gerçekleştirilemezse etkin bir mücadele mümkün olamaz." şeklinde konuştu.

Fırsatçılara Dikkat!

Kokarca ile mücadele sürecinde, bazı kişi ve grupların bu durumu fırsata çevirmek isteyebileceğine dikkat çeken Güler, vatandaşların bu tür fırsatçılara karşı dikkatli olmalarını istedi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, kahverengi kokarca ile mücadele kapsamında belediye bünyesinde bilim kurulu kurulacağını bildirdi. Güler, Ünye Atatürk Parkı Belediye Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim Ayı Olağan Toplantısı'nda, açıklamalarda bulundu.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr