11.10.2024-18:37 (Son Güncelleme:11.10.2024-18:37)

Öksüz ve İşitme Engelli Çocuk Mubina, Türkiye'de Ameliyat ile Duyma Yetisini Kazandı

7 yaşındaki Özbek Mubina, Türkiye'de geçirdiği biyonik kulak ameliyatıyla sesleri duymaya başladı. Bakıcısı Bayram Yeter'in duygusal anlatımı.

Öksüz Özbek Çocuk Mubina, Türkiye'de Duyma Yetisini Kazandı

Türkiye'de gerçekleştirilen bir ameliyatla, işitme ve konuşma kaybıyla doğan 7 yaşındaki Özbekistan uyruklu Mubina Khoshimbetova, duyma yetisini kazanarak hayatında yeni bir sayfa açtı.

Ameliyat Süreci ve Duygular

Mubina'nın bakımını üstlenen Bayram Yeter, kızının yıllar sonra ilk kez sesleri duyduğunu belirterek, "Çok mutluyum. O an adeta dona kaldı. İnşallah konuşmaya da başlayacak," dedi. Bu duygu dolu an, Mubina'nın hayatına büyük bir mutluluk katmış oldu.

Başarılı Ameliyat

AK Parti Muğla İl Başkanlığı Sosyal Politikalar Başkanı Psikolog Tuğçe Kandemir, Mubina'ya İstanbul'da 3,5 saat süren koklear implant ameliyatının yapıldığını, cihazın dış ünitesinin bir ay sonra takıldığını söyledi. Kandemir, ameliyatın ardından çocuklarının duyduğuna hep birlikte tanık olduklarını ifade etti. Rehabilitasyon sürecinin pazartesi günü başlayacağını duyan herkes, bu mutlu gelişmeyle sevindi.

Mubina'nın Geçmişi ve Geleceği

Mubina, 2017'de Özbekistan'da doğduktan sonra işitme engelinin fark edilmesinin ardından babası tarafından terk edilmişti. Tatil için Marmaris'e gelen annesi, küçük kızı ancak 3 yaşındayken teyzesine bırakmak zorunda kalmış ve sonrasında hayatını kaybetmişti. Bu talihsiz olaydan sonra Bayram Yeter, Mubina'nın bakımını üstlenmiştir.

Gelecek İçin Umut

Mubina'nın ameliyatı, maddi yetersizlikler nedeniyle gerçekleşememişken, Tuğçe Kandemir'in girişimleriyle İstanbul'da yapılması sağlandı. Yeter, herkesin desteğiyle bu dönüşümün mümkün olduğunu belirterek, minik kızın artık dünyayı daha iyi duyup anlayabileceğini vurguladı.

Muğla'da, işitme ve konuşma kaybıyla doğan 7 yaşındaki Özbekistan uyruklu Mubina Khoshimbetova, koklear implant (biyonik kulak) ameliyatıyla sesleri duymaya başladı. AK Parti Muğla İl Başkanlığı Sosyal Politikalar Başkanı Psikolog Tuğçe Kandemir (sol 2), AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya (sol 3), İstanbul Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde, Koordinatör Başhekim Prof. Dr. Özgür Yiğit (sağ 4) ve Mubina'nın bakımını üstlenen taksici Bayram Yeter (önde sağ 2) küçük kızı yalnız bırakmadı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr