05.08.2024-17:35 (Son Güncelleme:05.08.2024-17:35)

Okan Buruk, 5-0’lık faciayı ona yüklemişti: Wilfried Zaha takımdan ayrılmaya sıcak bakıyor

Galatasaray’da, Süper Kupa’da Beşiktaş karşısında alınan 5-0’lık ağır mağlubiyetin faturası Wilfried Zaha’ya kesildi. Fildişi Sahilli yıldızın bu eleştiri üzerine takımdan ayrılmaya sıcak baktığı belirtildi.

Beşiktaş maçının günah keçisi ilan edilen Wilfried Zaha, Galatasaray’dan ayrılmaya hazırlanıyor. Süper Kupa Finali'nde Beşiktaş, Galatasaray'ı 5-0 yenerek büyük bir galibiyet elde etti. Maç sonrasında Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk, Fildişili yıldız Wilfried Zaha'ya yönelik eleştirilerde bulundu. Buruk, Zaha'nın 75. dakikada oyuna girdikten sonra kendisine verilen taktiği yanlış anladığını ve takımın dizilişinde karışıklık yarattığını söyledi. Bu durum, Zaha'nın Galatasaray kariyerinin sona erebileceği yönündeki spekülasyonları artırdı.

Okan Buruk onu hedef gösterdi

Buruk, maç sonrası yaptığı açıklamada, "10 kişi kaldığımızda Zaha'yı yanıma çağırıp yeni dizilişi anlattım. Kaan'ın stopere, Barış'ın sağ beke geçmesini ve 4-3-2 dizilişine geçmemizi söyledim. Ancak Zaha, oyunculara farklı bir şey söyledi ve bu yüzden Barış sağ beke geçemedi, Kerem stopere geçti. Bu karışıklığı düzeltmeye çalıştım ama bu esnada goller yedik" ifadelerini kullandı.


Fotoğrafını siyah yaparak ayrılık sinyali verdi

Zaha, maç sonrası sosyal medya hesabında profil fotoğrafını siyaha çevirerek dikkat çekti. Ada basınında çıkan haberlere göre, Zaha ile İngiltere'den bazı kulüplerin ilgilendiği ve oyuncunun Galatasaray'dan ayrılmasının muhtemel olduğu belirtiliyor.

Zaha'nın Galatasaray ile 2026 yılına kadar sözleşmesi bulunmasına rağmen, sezonluk 4 milyon 350 bin euro kazanan oyuncunun takımda istenmediği öğrenildi.


muratcankilic@haber365.com.tr