24.04.2024-15:36 (Son Güncelleme:24.04.2024-15:36)

Öğrenciler karne hediyesini kaptı! Takdir teşekkür alan 10.000 TL alabilecek

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hem öğrencilerin hem de velilerin yüzlerini güldürecek haber duyuruldu. Takdir ya da teşekkür alan öğrencilere 10.000 TL değerinde nakit para ödülü verilecek. Tarih belli oldu! İşte öğrencilere karne hediyesinin detayları…

>Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrencilerin ve ailelerin yüzlerini güldürecek haber duyuruldu. Bu sene içerisinde okulların kapanış tarihiyle Kurban Bayramı arasında çok az bir zaman farkı olması sebebiyle, karne ödülü ödemelerinin daha erken bir tarihe çekileceği açıklandı. Konuyla ilgili düzenleme yapabileceklerini aktaran Milli Eğitim Bakanlığı, 2023 - 2024 eğitim öğretim yılı içerisinde öğrencilerin erkenden yüzlerini güldüreceğini duyurdu.

Karne hediyeleri erken tarihte verilecek

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2023 - 2024 eğitim öğretim yılı başarı teşvik programı ödemelerinin daha erken tarihte yapılacağı açıklandı. Eğitim öğretim yılı programının açıklanması doğrultusunda 14 Haziran 2024 Cuma günü okullar tatil edilecek. 16 Haziran 2024 Pazar günü ise Kurban Bayramı başlıyor. Öğrencilerin karne hediyelerinin bu sıkışık tarih içerisinde verilmesinin uygun olmadığını aktaran MEB, konuyla ilgili düzenleme yapacaklarını aktardı. Peki başarı teşvik programından nasıl yararlanılabilir? 10.000 TL değerindeki nakit karne hediyeleri nasıl alınır?


Başarı teşvik programından nasıl yararlanılır?

10.000 TL değerindeki nakit ödeme haberini alan öğrenciler ve veliler başarı teşvik programından nasıl yararlanacağına yönelik araştırmalara başladı. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile bu programda sunulan destek ödemesinin sosyal yardım alma hakkına sahip olan ailelerin devlet okullarında okuyan ve sınıflarında dereceye girmiş olan ilköğretim, ortaöğretim ve yükseköğretim öğrencilerin sunulacağı aktarılmıştı. İlk ve orta öğretim öğrencilerine asgari ücretin %60’ı, yüksek öğretim öğrencilerinin ise net asgari ücret ödemesi yapılacak.

busesenyurek@haber365.com.tr