24.04.2022-17:45 (Son Güncelleme:24.04.2022-17:53)

O mesajlaşma uygulaması şarjınızı sömürüyor! İşte çözümü

Android telefonlarda yer alan Google Mesajlar telefonların şarjlarını bitirmekte üstüne yok diyebiliriz. Şarjın bitmesinde büyük rol oynayan Google Mesajlar uygulaması için çözümler aranıyor. İşte şarj sorunu için tercih edilen çözümler

Gün geçtikçe teknolojinin ilerlemesiyle şarj sorunlarına gözler çevrildi. Akıllı telefonlarda yaşanılan şarj problemi için kullanıcılar çözüm aramaktadır. Telefonların yanında şarj aleti taşımak alışkanlık olurken gün içinde şarjın yetmediği de gözlemlendi. Kullanılan Google Mesajlar uygulaması ise şarjın bitmesinde büyük rol oynamaktadır. Bu nedenle çözüm araştıran kullanıcılar için haberimizde tüm detaylara yer verdik

Telefonların şarjının bitmesinin birçok nedeni vardır. Bu nedeler arasında yer alanlar ise genellikle uygulamalardır. Telefonda yer alan bazı uygulamalar kullanılmadığı halde şarjın bitmesine neden olur. Bu konunun fazlasıyla şikayet haline gelmesinden dolayı uzmanlar şarjın bitmesini sağlayan uygulamaları açıkladı. Şarjın hemen bitmesinde yardımcı olan uygulama ise Android mesajlar oldu. Arka planda açık kaldığı takdirde şarjın bitmeme durumu söz konusu değil.


Arka planda kamera çalıştırıyor

Uzmanların şarj konusunda yaptığı çalışmalar rapor haline getirilirken Google Mesajlar uygulamasının arka planda kamera çalıştırdığı ve pilin tüketimini hızlandırdığı yer aldı. Bu konuda deney yapılan 24 saat üzerinden yapılan incelemelerde 12 saat açık bırakılan uygulama sonucunda pil ömründe çok fazla kısalmayla karşılaşıldı.

Sorunun çözümü

Şarjın bitmesi için yapılan çalışmalarda tespit edilen Google mesajlar uygulaması için hata düzelme çalışmaları başlatıldı. Mesajlaşma uygulamasının açıldığında fotoğraf gönderme özelliği açık kaldığından arka olanda sürekli kamera çalışır halde bulunuyor. Telefon ayarlarından düzenleme yapılarak izin kaldırılır ve Google mesajlar için kamera erişimi kapatılır.

Pil ömrünü uzun tutmak için yapılması gerek birçok düzenlemeler vardır. Titreşimi Kapatın, Şarj Düşmanı GPS kullanmadığınızda konum erişimini kapatın. Üstte Bluetootth WİFİ özelliklerinden kullanmadığınızı kapatın. sıcaktan uzak tutun, Bunların yanı sıra telefonunuzdaki mobil uygulamaları güncel olarak kullandığınızdan emin olun. Uygulamaların güncel olmayan sürümleri , şarjınızdan daha fazla yiyebilir. 

Haber365
bilgi@haber365.com.tr