Yaşam koçu olarak çalışmalarını devam ettiren ve 2014 senesinde yaşamını yitiren merhum Dr. Aidin Salih’in öğrencilerinden biri olan Nuray Karpuzcu bugün Demet ve Alişan ile Sabah Sabah programının konuğu olacak. Peki Nuray Karpuzcu kimdir, nereli ve kaç yaşında?
NURAY KARPUZCU KİMDİR?
Nuray Karpuzcu, alanının en iyilerinden eğitimlerini almış ve dalında uzman olmuştur. Gerçek Tıp kitabı ile İslam Tıbbının sembollerinden birisi olan 2014 senesinde yaşamını yitiren merhum Dr. Aidin Salih’in kıymetli öğrencilerinden biridir. Günümüzde milletvekilleri, holding patronları, devlet saraylarında pek çok önemli insana tedavi programları uyguladığı bilinmektedir.
NURAY KARPUZCU NERELİ?
Aslen Kahramanmaraş Göksun İlçesi, Kuzutepe Köyü nüfusuna kayıtlı olan Nuray Karpuzcu, alanında önemli eğitimler alan bir isimdir. 15 sene gibi uzun bir süre yoğun bakım hemşireliği yapmıştır. Ardından kupa terapisi öğrenmeye karar vermiş, İngiltere'den gelen uzman doktorlardan eğitimler almıştır. Kupa terapisinin mutlaka bir hekim ya da sağlık personelince uygulanması gerektiğini belirten Nuray Karpuzcu, bu nedenle kupa terapisinin yasal düzenleme ile hastanelere ve kliniklere girmesinden yanadır. Nuray Karpuzcu çalışmalarından ötürü Jaseng Hospital Of Korean Medicine tarafından aldığı davetiye ile konuşmacı olarak Kore’ye gitmiştir.
NURAY KARPUZCU'NUN KİTAPLARI NEDİR?
Doktorunuzu Yiyin
Kupa Terapi (Hacamat)
Öteki Sağlık
NURAY KARPUZCU REYHAN ŞERBETİ
TRT 1 ekranlarında Pelin Çift’in sunmuş olduğu TRT1 İyi Fikir programına katılmış ve programda Peygamber Efendimizin hastalara ısrarla tavsiye ettiği Telbine çorbası ve çok merak edilen Reyhan Şerbetini anlatmıştır.
Maalesef yaşı, doğum tarihi ve medeni durumu gibi bilgilerine ulaşılamamıştır. Yaşantısını İstanbul’da sürdürmektedir.
NURAY KARPUZCU SARIMSAK KÜRÜ
Kendisinin hazırlamış olduğu sarımsak kürünün tarifi şu şekildedir;
Malzemeler
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tane çörekotu
1.5 su bardağı su
Hazırlanışı
1.5 su bardağı suyu kaynatın içine bir adet sarımsağı kabukları ile birlikte olacak şekilde çatlatıp ilave edin, 1 tatlı kaşığı çörek otunu da ekleyin. Kısık ateşte 10 dakika kadar demlemeye bırakın. Ilık olduğu vakit süzün. Arzuya göre bal ile de tatlandırabilirsiniz. Yemeklerden iki saat sonra olacak şekilde günde iki kez içebilirsiniz. Bu uygulamaya iki hafta devam edebilirsiniz.