11.12.2019-12:15 (Son Güncelleme:11.12.2019-12:13)

Nohutu-Fasulyeyi Akşamdan Islatmayı Unuttuysanız Bunu Yapın!

Nohutu ve fasulyeyi ve buna benzeyen pek çok bakliyatı geceden ıslatmayı unuttuysanız panik yapmaya gerek yok bu yöntemi deneyin.

Bakliyatı akşamdan ıslatamayıp unutursanız pişirmesi saatler sürer. Ancak bu yöntemi deneyerek zamanı kısaltabilirsiniz.

NOHUTU-FASULYEYİ AKŞAMDAN ISLATMAYI UNUTTUYSANIZ BUNU YAPIN!

Bakliyatı rehidrate eden, pişirme zamanını azaltan ve pişmiş fasulyelerin kadifemsi dokusunu geliştiren “sıcak ıslatma yöntemi” ismi verilen daha az tanınan bir ıslatma yöntemi var. Fasulye veya nohutu yıkayın. Daha sonra onları bir tencereye aktarın ve üstünü 4 santim geçecek biçimde soğuk su ilave edin. Suyu kaynatın ve 5 dakika pişirin. Isıyı örtün, kabın üstüne kapatıp ve bakliyatın 30 dakika dek ısınmasına ve 2 saate kadar beklemesine izin verin. Suyu boşaltın, ardından 4 ila 6 bardak tatlı suyla doldurun ve bakliyatı pişirmeye sürdürün.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Haber365
bilgi@haber365.com.tr