23.10.2024-08:02 (Son Güncelleme:23.10.2024-08:02)

Nijerya'da Akaryakıt Tankeri Patlaması: 181 Kişi Hayatını Kaybetti

Nijerya'nın Jigawa eyaletinde gerçekleşen tanker patlamasında ölü sayısı 181'e ulaştı, yaralılar tedavi altında.

Nijerya'da Tanker Patlaması: 181 Ölü

Nijerya'nın kuzeyindeki Jigawa eyaletinde, bir akaryakıt taşıyan tanker 16 Ekim tarihinde meydana gelen trajik bir patlama ile devrildi. Son alınan bilgilere göre, olayda hayatını kaybedenlerin sayısı 181'e yükseldi.

Vali Umar Namadi'den Açıklama

Jigawa Eyaleti Valisi Umar Namadi, patlamanın ardından Devlet Başkanı Bola Ahmed Tinubu ile bir görüşme gerçekleştirdi. Namadi, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Yaşamını yitirenlerin sayısının 181'e ulaştığını bildirmekten üzüntü duyuyorum." ifadesini kullandı.

Etkilenen Aileler ve Yaralılar

Patlama sırasında yaralanan 80 kişinin tedavisinin sürdüğünü belirten Vali Namadi, olayın 210 aileyi etkilediğini vurguladı. Patlama, Majiya bölgesinde yer alan Kano-Hadeja kara yolunda gerçekleşti.

Olayın Sebepleri ve Güvenlik Önlemleri

16 Ekim'de akaryakıt taşıyan tanker, sürücüsünün kontrolünü kaybetmesi sonucunda devrildi. Yöre halkı devrilen tankerdeki yakıtı boşaltmaya çalışırken, tanker aniden patladı ve çok sayıda kişi yanarak hayatını kaybetti.

Olayın ardından Devlet Başkanı Tinubu, ülke genelinde akaryakıt taşıma güvenliği protokollerinin gözden geçirilmesi talimatında bulundu. Bu, gelecekte benzer trajedilerin yaşanmasını önlemek amacıyla atılacak ilk adım olarak değerlendiriliyor.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr