Tereyağı ile birlikte sıvı yağı eklemek, tereyağının yanmasını önler. Kavururken orta-kısık ateşte kavurun ki erişteler yanarak kıtırlaşmasın ve tereyağı da yanmasın.
25.10.2019-14:17
(Son Güncelleme:25.10.2019-14:05)
Yemeğe lezzet katan şey elbette öncelikle sevgidir. Sevgi ile yapılan her yemek mükemmele yakın olur. Bu tereyağlı erişte bile olsa... İşte akşam sofralarınız için harika bir tarif.
TEREYAĞLI ERİŞTE TARİFİ
MALZEMELER
-
2 su bardağı erişte
-
2 yemek kaşığı tereyağı
-
1 yemek kaşığı sıvı yağ(zeytin veya ayçiçek)
-
2 çay kaşığı tuz
-
3 su bardağı kaynar su
HAZIRLANIŞI
-
Yayvan bir tencereyi orta-kısık ateşte ocağa koyun ve tereyağı ile sıvı yağı katarak ısıtın.
-
Erişteleri tencereye boşaltın hafif kahverengi bir renk alana kadar karıştırarak kavurun.
-
Erişteler kavrulunca kaynar suyu üstüne ilave edin ve tuzu da katarak karıştırın.
-
Kısık ateşe alıp kapağını kapatın ve suyunu çekene kadar pişirin.
-
Suyunu çektikten sonra altını kapatın ve 10-15 dakika süre ile demlenmeye bırakın. Sonrasında servis edin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.
Haber365
bilgi@haber365.com.tr
DİĞER Kadın HABERLERİ