Köy çorbası nasıl yapılır? Köy çorbası yapılırken nelere dikkat edilir? Nefis ve faydalı bir çorba içmek istiyorsanız gelin siz de bu enfes lezzetin yapılışını birlikte öğrenelim.
KÖY ÇORBASI TARİFİ
MALZEMELER:
2 yemek kaşığı sıvı yağ,1 adetsoğan(doğranmış),1 adet rendelenmiş domates,2 adet kereviz sapı,1 adethavuç,1/2 su bardağı buğday(haşlanmış),1/2 su bardağı yeşil mercimek(haşlanmış),1/2 su bardağı nohut(haşlanmış),1/2 su bardağı erişte ya da ev yapımı kesme hamur,1,5 litre sebze suyu 2 çay kaşığıtuz,1 çay kaşığı karabiber,2 yemek kaşığı tereyağı
HAZIRLANIŞI:
Bir tencerenin içinde sıvı yağ ile soğanı pembeleşinceye dek kavurun. Sonra dilimlenmiş havuç ve doğranan kereviz saplarını ilave ederek kavurmayı sürdürün. Kavrulan sebzelerin üstüne önceden haşladığınız buğday, mercimek ve nohutu da katın. Domates rendesi, sebze suyu, tuz ve karabiberi de kattıktan sonra ocağın altını açın ve bir taşım kaynatın. Sonra çorbanın altını kısın ve 30 dakika pişirin. Ayrı bir tavanın içinde tereyağ ve naneyi kızdırın ve çorbanın içerisine katarak servis edin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.