Meyve olarak tüketilebileceği gibi yemeklere de kullanılan nar, hem enfes bir damak tadı katacak hem de sıradışı bir görünümle hayranlık uyandıracak.
NARLI KEKİKLİ FIRINDA KARNABAHAR
Malzemeler:
-1 adet doğranmış soğan
-3 adet doğranmış havuç
-3 adet kereviz sapı
-1 orta büyüklükte karnabahar
-5 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
-1 yemek kaşığı taze doğranmış biberiye
-1 yemek kaşığı doğranmış taze kekik
-1 çorba kaşığı kıyılmış taze adaçayı
-Kaya tuzu ve taze öğütülmüş karabiber
-Yarım su bardağı tavuk suyu
-1/3 doğranmış taze maydanoz
-Yarım su bardağı kavrulmuş badem
-Yarım su bardağı nar taneleri
-Kabı yağlamak için sıvı yağ
-Fırını daha önce 150 derecede ısıtın ve fırın kabını güzelce yağlayın.
-Büyük bir kabın içinde; soğan, havuç, kereviz, doğranmış karnabahar ve eritilmiş yereyağını harmanlayın.
-Karışımı, yağlanan fırın kabına iyice yayın ve kalan sebze suyunu üstüne ekleyin.
-Sebzeleri yumuşayana dek ve suyunu çekinceye dek 20-25 dakika kadar pişirin.
-Fırından çıkardıktan sonra karnabaharı 5 dakika ılıması için dinlendirin.
-Üzerine maydanoz, badem ve nar taneleri serpin.
-5 dakika daha fırınlayın. Ardından servis edebilirsiniz.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.