17.09.2024-11:13 (Son Güncelleme:17.09.2024-16:16)

Son Dakika: Yenge Tutuklandı! İfadesi Ortaya Çıktı

Diyarbakır'da kaybının 19'uncu gününde cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran cinayeti soruşturmasında yeni gelişmeler yaşandı. Narin'in yengesi Hediye Güran 'cinayete iştirak' suçundan tutuklandı.

Diyarbakır'ın Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos günü kaybolan ve kaybının 19'uncu gününde cansız bedeni bir çuval içerisinde derede bulunan 8 yaşındaki Narin Güran cinayeti soruşturmasında yeni bir gelişme yaşandı.

Yenge O Gün Narin'in Evine 2 Kez Gelmiş

Ekiplerin, Narin'in hangi saatler aralığında nerede olduğunu tespit etmeye yönelik çalışmaları sırasında çok önemli bir detay yakalandı. Narin'in yengesi Hediye Güran'ın, küçük kızın evine 2 kez geldiği tespit edildi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada ''Suç delillerini yok etmek'' suçundan tutuklanan amca Fuat Güran'ın 13 Eylül'de gözaltına alınan eşi Hediye Güran'ın jandarmadaki işlemleri tamamlandı ve adliyeye sevki gerçekleştirildi.

''Enesin Kolunu Annesi Isırdı''

Şüpheli yenge Hediye Güran, Narin'in evine gittiği zaman şahit olduğu anları anlattı. Yenge, Narin'in annesi Yüksel Güran'ın Enes'e çok sinirli olduğunu söyledi. Jandarma ekiplerinin, küçük kızın ahırda öldürülmüş olmaları üzerinde dururken yenge Hediye Güran, anne-oğulun o gün ahırda kavga ettiklerini, "Annesi Enes'in kolunu dişledi ama neden olduğunu bilmiyorum. Annenin Enes'i dövdüğünü biliyorum. Çok sinirliydi." dedi.

Ahırdan Numune Alındı

Jandarma ekipleri, küçük kızın ahırda öldürülmüş olma ihtimaline karşın numune örnekleri aldı. Yengenin itirafına göre de, Narin'in kaybolduğu gün anne ve oğlu ahırda tartıştılar.


Yenge Tutuklandı

Adliyeye sevk edilen 2 kuzen ve yenge Hediye Güran'dan yeni bir gelişme yaşandı. Narin Güran'ın kuzenleri İ.K. ile Ş.K. savcılık tarafından serbest bırakıldı. Narin'in yengesi Hediye Güran ise 'Kasten öldürmeye iştirak' suçlamasıyla tutuklandı.

Yengenin İfadesi Ortaya Çıktı

Salim Güran ile ilişkisinin olmadığını Hediye Güran, 'Ben Salim'in kullandığı eşime ait olan aracı kesinlikle görmedim' dedi.

Hediye Güran, "Salim Güran'la yaptığı 26 Temmuz'da 13.22'de 25 saniyelik görüşme ve 16 Temmuz'da Salim Güran'ın 4 cevapsız çağrısı, WhatsApp üzerinden 10 Nisan 2024 günü Salim Güran'ın saat 5'te size cevapsız bıraktığı, bu cevapsız çağrılara vereceğiniz cevap nelerdir?" sorusuna, "Cevapsız çağrılara diyeceğim bir şey yoktur. Benim bu cevapsız çağrılardan haberim yoktur. 25 saniyelik sesli görüşme ise tam olarak hatırlayamamakla beraber Salim'in eşi Melek ile yapmış olduğumuz görüşme düşünüyorum. Whatsapp içeriğini ise hatırlamamaktayım." dedi.

Narin cinayeti sonrasında telefonu değiştirdiğini söyleyen Hediye Güran, "Telefonumum camı kırıktı ve bozuktu, eşim de yeni telefon aldı. Eski cep telefonum da evde bulunmaktaydı. Eski telefonumu beni almaya gelen Jandarma görevlilerine teslim ettim." dedi. Hediye Güran "Evinizde bulunan battaniye içerisinde bir silahın bulunup bulunmadığı ve bunun kime ait olduğu" yönündeki soruya, "Silahı sonradan Yüksel Güran ile beraber evde bulunan depodan aldım ve eve getirdim. Depoda herhangi bir silah olmadığını biliyordum." dedi.

Hediye Güran, "Benim olay ile ilgili söyleyeceklerim bunlardan ibarettir. Benim olay ile herhangi bir ilgim kesinlikle yoktur. Zaten ben olay günü Narin'i hiç görmedim. Olay sonrasında da köyde şüpheli bir şey duymadım. Kimse benim ifademi değiştirmeye çalışmadı. Kimseye zarar vermişliğim yoktur. Ben ailenin toplanarak karar aldığını ya da ifadeler ile ilgili konuştuğuna şahit olmadım. Üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum" dedi.


Narin'in Kuzeni Neden Terliği Sakladı?

Narin'in kaybolduğu 21 Ağustos gününden bir gün sonra bir terlik bulundu. Terliğin bulunduğu yer, göçebelerin yaşadığı bir yerdi ve aramalar o tarafta yoğunlaştı. Tutuklu olarak cezaevine gönderilen Narin'in kuzeni Muhammed Kaya da terlik bulunduğunu söyleyenler arasında yer aldı.

Muhammed Kaya, "Ben yolda araba ile yeğenlerime süt almak için seyir halindeyken Çarıklı yolunda terliği gördüm. Terliğin göçebelere ait olduğunu düşünerek bakmadım. Dönüşte terlik yine yolun ortasındaydı. Terlik köyden 2,5 kilometre uzaktaydı. Ben terliği arabaya koydum. Köye geldiğimde bir kargaşa vardı, bu kargaşada terliği söylemeyi unuttum" dedi.

Kaya savcılık ifadesinde köye 2.5 km uzaklıkta ilerlerken yol üzerinde gördüğü terliği çingenelere ait olduğunu düşünerek almadığını; dönüşte aynı terliği görünce bu kez aldığını söyledi. Şüpheli, köye döndüğünde ise kargaşa nedeniyle terliği jandarmaya vermeyi unuttuğunu öne sürdü.

Nevzat Bahtiyar'ın Evinden Aynı Çuval Çıktı

Amca'dan cesedi 200 bin TL karşılığında aldığını itiraf eden ve tutuklanan Nevzat Bahtiyar'ın evinde yeni bir arama çalışması daha yapıldı. Narin'in cesedinin konduğu çuvalla, Nevzat Bahtiyar'ın evinde bulunan çuvalın seri numaralarının birbirini tuttuğu ortaya çıktı.

damlaeroglu@haber365.com.tr