23.10.2024-20:04 (Son Güncelleme:23.10.2024-20:04)

Nadir Görülen Hapşırık Nöbetleri Sonrası Genç Anne Sağlığına Kavuştu

Aralıksız hapşıran 24 yaşındaki genç anne, 1 aylık tedavi sonrası sağlığına kavuştu.

Nadir Görülen Hapşırık Nöbetlerinden Kurtuluş

Aralıksız hapşırmaktan muzdarip olan 24 yaşındaki Benazir Aydın, Batman'dan Ankara'ya getirilerek Bilkent Şehir Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Genç anne, yaklaşık 1 ay süren tedavi sürecinin ardından sağlığına kavuşarak taburcu edildi.

Hapşırık Nöbetlerinin Sebebi Açıklandı

Benazir Aydın, 18 Eylül'den itibaren başladığı hapşırık nöbetleri sonucu 2 Ekim'de Bilkent Şehir Hastanesi'ne sevk edildi. Burada yapılan tetkikler sonunda, Aydın'ın bağışıklık sisteminin aşırı tepkisi nedeniyle hapşırık reflekslerini uyaran sinirlerde iltihabi bir durum olduğu belirlendi. Tedavi sürecinde çeşitli enjeksiyonlar ve ağızdan ilaç terapileri uygulandı.

Hastanenin Uzmanları Birlikte Çalıştı

Bilkent Şehir Hastanesi Genel Başhekimi Doç. Dr. Osman İnan, hastanın tedavi sürecinde farklı kliniklerin iş birliği yaptığını belirtirken, tedavi sonrası Benazir Aydın'ın sağlık durumunun oldukça iyi olduğunu ve hapşırık şikayetlerinin neredeyse ortadan kalktığını ifade etti.

Nadir Bir Vaka Olması Dikkat Çekti

İç Hastalıkları Kliniği Sorumlusu Doç. Dr. Enes Şahiner, Aydın'ın uluslararası ölçekte nadir bir vaka olduğunu belirterek, bu tür durumların dünya literatüründe de çok az sayıda örneği bulunduğunu açıkladı. Anesteziyoloji ve Reanimasyon Kliniği'nden Doç. Dr. Semih Başkan ise, hapşırıkları tetikleyen sinirlerin ultrason yardımıyla lokal anestezi ile uyuşturularak tedavi edildiğini vurguladı.

Bağışıklık sisteminin çok nadir görülen şekilde tetiklenmesi sonucu aralıksız hapşıran 24 yaşındaki Benazir Aydın, Bilkent Şehir Hastanesi'nde uygulanan tedaviyle sağlığına kavuştu. Bilkent Şehir Hastanesi Genel Başhekimi Doç. Dr. Osman İnan (ortada), İç Hastalıkları Kliniği Sorumlusu Doç.Dr.Enes Şahiner (solda) ve Anesteziyoloji ve Reanimasyon Kliniği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Semih Başkan (sağda) basın mensuplarına Aydın'ın durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr