22.09.2024-10:56 (Son Güncelleme:22.09.2024-10:56)

Myanmar’da büyük felaket yaşanıyor: Yagi Tayfunu 384 kişinin canını aldı

Asya ülkesi Myanmar’da etkisini şiddetli şekilde gösteren Yagi tayfunu sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı 384’e yükseldi. Myanmar’da Yagi Tayfunu’nun neden olduğu şiddetli yağışlar, sel ve toprak kaymalarına yol açarak büyük bir felakete neden oldu. Ülkeyi vuran tayfunun etkileri giderek ağırlaşıyor.

Myanmar askeri yönetimi tarafından yapılan açıklamada, tayfun nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 384’e yükseldiği, 89 kişinin ise hala kayıp olduğu bildirildi. Tayfundan en çok etkilenen bölgeler arasında Kayah ve Kayin eyaletlerinin de bulunduğu, çok sayıda yol, köprü, ev ve okulun ağır hasar gördüğü belirtildi.

Yagi Tayfunu Asya’yı Kasıp Kavurdu

Yagi Tayfunu, yaklaşık bir haftadır Vietnam’ın kuzeyi, Laos, Tayland ve Myanmar’ı etkisi altına alarak bölgede büyük yıkımlara neden oldu. Şiddetli yağışlar ve toprak kaymaları nedeniyle yüzlerce kişi hayatını kaybetti, altyapı büyük zarar gördü.

Askeri Yönetim Çalışmaları Denetliyor

Myanmar askeri yönetim lideri General Min Aung Hlaing, diğer askeri yetkililerle birlikte tayfundan etkilenen bölgeleri ziyaret ederek kurtarma, yardım ve rehabilitasyon çalışmalarını denetledi. Bölgede kurtarma ekipleri, arama kurtarma faaliyetlerine ve afetten etkilenen halka yardım ulaştırmaya devam ediyor.


Afetten Etkilenen Kişi Sayısı 1 Milyona Yaklaşıyor

Birleşmiş Milletler tarafından yapılan açıklamada, Myanmar’da afetten etkilenen kişi sayısının 887 bine ulaştığı bildirildi. Myanmar askeri yönetimi, afetle mücadele için uluslararası yardıma ihtiyaç duyulduğunu belirterek yabancı ülkeler ve yardım organizasyonlarından destek talep etti.

Yagi Tayfunu’nun neden olduğu felaketin etkileri devam ederken, uluslararası toplumun Myanmar’a yönelik yardım çabalarının artırılması bekleniyor.

muratcankilic@haber365.com.tr