16.10.2024-13:31 (Son Güncelleme:16.10.2024-13:31)

Muhsin Yazıcıoğlu Davasında FETÖ Müdahalesi ve Davanın Seyri

Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüne ilişkin yürütülen soruşturmalarda FETÖ müdahaleleri sorgulandı, CHP ve Milli Yol açıklamalarda bulundu.

Muhsin Yazıcıoğlu'nun Ölümü ve Soruşturma Süreci

Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) kurucu Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu ve birlikteki 5 kişinin ölümüne dair sürdürülen soruşturmalara yönelik, FETÖ'nün müdahale ettiği iddialarıyla yargılanan 19 sanık hakkında duruşma devam etti.

Duruşmaya Katılanlar ve Savunmalar

Kahramanmaraş 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gerçekleştirilen duruşmaya, tutuksuz sanıklardan bazıları katıldı. Duruşmaya, helikopter kazasında hayatını kaybeden Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer ve oğlu Furkan Yazıcıoğlu ile ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu da katılıp taraf avukatlarıyla birlikte hazır bulundu.

Elde edilen bilgilere göre, mahkum sanıklardan Davut Uçum duruşmaya tutuklu olduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlandı. Uçum, suçlamaları kabul etmediğini belirtirken, olayla ilgili delillerin detaylı incelenmesini talep etti.

Yazıcıoğlu ailesinin avukatı Kemal Yavuz, olay günü bölgede hava hareketliliği yaşandığını belirterek, askeri jetlerin helikopterin düştüğü alanla ilgili kayıtlara karşı dikkat çekti ve bu durumun olayı olumsuz etkilediğini ifade etti.

Dava Sürecindeki Gelişmeler

Sanık Ebubekir Semih Yüksekkaya, kaza soruşturma heyetinin suçlu olduğunu öne sürdü ve hakkındaki suçlamaları reddetti. Yüksekkaya, 15 yıldır haksız yere yargılandığını belirterek beraat talebinde bulundu. Mahkeme Başkanı, duruşmayı 14 Şubat 2025'e erteledi.

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame, 25 Aralık 2020'de kabul edildi. Helikopterin GPS cihazının sökümüyle ilgili yargılamalar arasında da bağlantı olduğu belirtildi.

Açıklamalar ve Talepler

Duruşma sonrasında CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, davanın hâlâ bir sır perdesiyle kaplı olduğunu dile getirdi ve "Olayın bir cinayet, suikast ya da kaza mı olduğuna dair netlik bulunmamakta" şeklinde açıklama yaptı. Ayrıca, CHP'li vekiller, adalet arayışını sürdüreceklerini vurguladılar.

Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır da, davanın 15 yılına ulaşması ve yine benzer durumların yaşanması karşısında üzüntülerini dile getirerek, çözüm için usanmadan çalışmalara devam edeceklerini ifade etti.

Büyük Birlik Partisi (BBP) kurucu Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 kişinin ölümüne ilişkin yürütülen soruşturmalara FETÖ'nün talimatıyla müdahale ettikleri iddia edilen 19 sanığın yargılanmasına devam edildi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr