Balkabağı ile yapılan enfes tattaki bu tatlıyı muhakkkak denemelisiniz. Hafızalara kazınacak olan bu muhallebiyi herkes çok sevecek. İşte çok lezzetli muhallebili kabak tatlısı tarifi...
MALZEMELER
1 kg. balkabağı
2 su bardağı şeker
1 su bardağı su
MUHALLEBİ
1 kg süt
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı tepeleme un
2 yemek kaşığı tepeleme nişasta
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ
TABANINA
2 paket yulaflı bisküvi
1 yemek kaşığı tereyağ
YAPILIŞI
Öncelikle kabakları dilimlere ayırın. Uygun bir tencereye dizin ve üstüne ayarladığınız şekeri dökün. Suyu ilave edin ve kısık ateşte pişmesini bekleyin. Muhallebiyi hazırlamak için tüm malzemeleri uygun bir tencereye koyun ve koyulaşana kadar muhallebiyi karıştırarak pişirin. Koyulaşınca tereyağını ilave edin ve ara sıra karıştırıp, soğutun. Bisküvileri robottan geçirin. Tereyağını ekleyip tekrar geçirin. Sonrasında uygun boyuttaki bir kelepçeli kek kalıbına bisküvileri koyun. Sonrasında kaşıkla üstünü düzeltin. Soğumuş olan kıvamlı muhallebiyi de üstüne dökün. Pişirdiğiniz kabakların suyunu süzüp robottan geçirin. Muhallebinin üstüne de ayarladığınız kabak püresini her yeri eşit olacak biçimde ekleyin ve spatula veya kaşık tersi ile düzeltin. Kalıbın üstünü örtün ve buzdolabına koyun. Bir gece buzdolabında bekletirseniz daha güzel olur. Kalıptan çıkarıp dilimlerek ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun.