Havuç tatlısı ayrı bir tat ama havucun muhallebi ile kaynaşıp böyle bir lezzete dönüşmesi ayrı. Malzemeleri çok basit aynı şekilde yapılışı da bir o kadar basit bir tatlıdır.
MUHALLEBİLİ HAVUÇ TATLISI TARİFİ İÇİN MALZEMELER
4 adet orta boy havuç
1 su bardağı toz şeker
1 paket petibör bisküvi
1 su bardağı ceviz (isteğe bağlı)
Hindistan cevizi (tabanı için)
Üzeri İçin;
Tarçın
Hindistan cevizi
Muhallebisi İçin;
4 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
1,5 çorba kaşığı nişasta
5 çorba kaşığı şeker
1 paket vanilya
MUHALLEBİLİ HAVUÇ TATLISI TARİFİ
İlk önce havuç tatlısı için, havuçları rendeleyin. Daha sonra şeker ile birlikte, kısık ateşte 20 dakika pişirin.
Bisküvileri küçük parçalara bölün ve pişen havuçlar biraz ılıyınca, içerisine bisküvi parçalarını ve ceviz eklemek isterseniz, cevizi ekleyip karıştırın. Borcamı hafif ıslatıp, tabanına Hindistan cevizi serpin ve havuçlu karışımı borcama güzelce yayın. Muhallebi malzemelerini, bir tencerede karıştırarak pişirin ve hiçbir pütürlük kalmayacak şekilde mikserle 5 dk. çırpın. Borcama yaydığınız havuçlu karışımın üzerine, muhallebiyi yayın. Ilındığında, üzerini Hindistan cevizi ve tarçın ile süsleyip, buzdolabında soğumaya bırakın. Muhallebili havuç tatlısı, soğuduktan sonra servise hazır.