17.02.2021-16:36 (Son Güncelleme:17.02.2021-16:36)

Muhallebi Tarifi

Sütlü tatlıların en kolay ve ekonomiği olan muhallebi tarifimizle keyif dolu dakikalar yaşayabilirsiniz.

En güzel muhallebinin sizin elinizden çıkmasını sağlayacak olan bu tarifi ister bardakta, ister kupta, ister fincanda servis edebilirsiniz. Hazırsanız pratik ve kolay muhallebi tarifimizle sizleri buluşturalım.

MALZEMELER

-5 su bardağı süt

-1 su bardağı toz şeker

-3 yemek kaşığı buğday nişastası(elenmiş)

-1 paket vanilya

-1/2 çay bardağı un(elenmiş)

-1 tatlı kaşığı tereyağı

Servisi için:

-1 adet muz

-1 yemek kaşığı toz antep fıstığı

NASIL YAPILIR?

-5 su bardağı soğuk sütü geniş bir tencereye aktarın. Yarım çay bardağı un, 3 yemek kaşığı buğday nişastası ve 1 su bardağı toz şekeri ilave ettikten sonra ocağın altını açın.

-Ara ara karıştırarak koyu bir kıvam alana kadar pişirin.

-Kıvam alan muhallebinin altını kapatın.

-Henüz sıcakken içerisine 1 tatlı kaşığı tereyağı ve 1 paket vanilya ilave ederek çırpın.

-Ardından servis kaselerine paylaştırın ve soğutun.

-Antep fıstığıyla süsleyip tatlandırdığınız muhallebileri soğuk olarak sevdiklerinizle paylaşın.

Haber365
bilgi@haber365.com.tr