19.10.2024-11:27 (Son Güncelleme:19.10.2024-11:27)

Muğla'daki Orman Yangınlarına Müdahale Sürüyor

Muğla'nın Dalaman ve Menteşe ilçelerinde süren orman yangınlarına yoğun müdahale ediliyor.

Muğla'daki Orman Yangınlarıyla Mücadele

Muğla'nın Dalaman ve Menteşe ilçelerinde etkili olan orman yangınları için hava ve kara ekipleri seferber olmuş durumda. Yangın, Menteşe ilçesinin Turnalı Mahallesi'nde, sabaha karşı patlak verdi. Rüzgarın etkisiyle hızla yayılan yangına gece saatlerinde kara ekipleri, sabahın ilk ışıklarıyla ise hava araçları müdahale etmeye başladı.

Müdahalede Kullanılan Kaynaklar

Yangınla mücadelede 480 personel, 77 araç, 93 arazöz, 17 iş makinesi ve 12 hava aracı etkin bir şekilde görev alıyor. Yangının kontrol altına alınabilmesi için çevre illerden de destek ekiplerin gönderildiği belirtiliyor. Ancak, bölgedeki şiddetli rüzgarın, ekiplerin alevleri tame almasını zorlaştırdığı ifade ediliyor.

Dalaman'daki Yangın Sürüyor

Dalaman ilçesinin Taşbaşı Mahallesi'nde ise önceki gün akşam saatlerinde başlayan orman yangını hala devam etmekte. Karadan ve havadan müdahale eden ekipler, yoğun çalışmalara devam ediyor. Yangının söndürülmesi için bölge halkı da aktif bir şekilde söndürme çalışmalarına destek veriyor.

Yangınların kontrol altına alınabilmesi için ekiplerin mücadele azmi ve bölge halkının dayanışması büyük önem taşıyor.

Muğla'nın Dalaman ve Menteşe ilçelerindeki orman yangınlarına havadan ve karadan müdahale sürüyor. Dalaman ilçesi Taşbaşı Mahallesi'nde önceki gün akşam saatlerinde başlayan orman yangını da devam ediyor. Karadan ve havadan yangına müdahalede bulunan ekipler, çalışmalarını sürdürüyor.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr