18.10.2024-03:09 (Son Güncelleme:18.10.2024-03:31)

Muğla'daki Orman Yangınında Son Durum

Muğla Valisi İdris Akbıyık, orman yangınına müdahalelerde bulunuyor ve tahliye çalışmalarını sürdürüyor.

Muğla'daki Orman Yangınına Müdahale Devam Ediyor

Muğla Valisi İdris Akbıyık, kentteki orman yangınına yönelik çalışmaların sürdüğünü duyurdu. Yangının oldukça geniş bir alanda etkili olduğunu belirten Akbıyık, yüksek rüzgarın müdahaleyi zorlaştırdığını ifade etti.

Yangınla Mücadele Çalışmaları Yerinde Takip Ediliyor

Dalaman ilçesinde meydana gelen orman yangınına müdahale için tüm ekipler bölgeye sevk edildi. Vali Akbıyık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bugün burada dördüncü yangın meydana geldi. Yangınların sırasıyla Kavaklıdere, Köyceğiz, Ortaca ve en büyüklerinin Dalaman'da çıktığını" ifade etti.

12 Su İkmal Aracı ve 37 Arazöz Görevde

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü, Taşbaşı Mahallesindeki yangın bölgesine toplamda 37 arazöz, 12 su ikmal aracı, 5 dozer ve 225 orman personeli yönlendirdi. Alevlerin etkili olduğu rüzgar nedeniyle, yangın hızla yayıldı ve bölge sakinleri de yangın söndürme çalışmalarına destek verdi.

Geçici Tahliyeler Gerçekleşti

Akbıyık, şu ana kadar iki haneden toplam 11 vatandaşın güvenli bir alana tahliye edildiğini belirtti. Yangının durumu hakkında bilgi veren Akbıyık, "Can güvenliği açısından şu an için bir sorun yok. Ancak, gerektiğinde Taşbaşı Mahallesindeki diğer haneleri de tahliye etme kararı alabiliriz" dedi.

Hava Destekli Söndürme Çalışmaları

Yangın söndürme faaliyetlerine sabah saatlerinde 5 uçak ve 4 helikopter de katılarak destek vermekte. Muğla Orman Bölge Müdürü Mustafa Ülküdür ise yangın söndürme çalışmalarını yerinde yönetiyor.

Muğla'nın Dalaman ilçesinde çıkan orman yangınlarına müdahale ediliyor.Dalaman'ın Elcik Mahallesi'ndeki ormanlık alanlarda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye arazözler, itfaiye ekipleri ile çok sayıda yangın söndürme işçisi sevk edildi. Kentte etkili olan rüzgar nedeniyle hızla yayılan alevlere müdahale ediliyor.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr