05.10.2024-18:09 (Son Güncelleme:05.10.2024-18:09)

Muğla'da Filistinli Çocuklar İçin Sanat Etkinliği

Muğla'nın Fethiye ilçesinde, Gazze'deki çocuklar için destek amaçlı resim etkinliği düzenlendi.

Muğla'da 'Filistinli Çocuklar İçin Çiz' Etkinliği Düzenlendi

Muğla'nın Fethiye ilçesinde, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının protesto edilmesi ve Gazzeli çocuklara destek vermek amacıyla 'Filistinli çocuklar için çiz' adlı etkinlik gerçekleştirildi.

Şehit Fethi Bey Parkı'nda Sanatla Dayanışma

Yetim Vakfı Muğla Temsilciliği tarafından düzenlenen programa, çeşitli sivil toplum kuruluşlarından temsilciler ve öğrenciler katılım gösterdi. Etkinlikte çocuklar, özel olarak konulan tuval üzerinde Gazze'ye destek mesajlarıyla dolu resimler yaptı. Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş ve Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, çocuklarla birlikte resim çizerek etkinliği desteklediler.

Kaymakam Ertaş'tan Mesaj

Kaymakam Ertaş, etkinlikte yaptığı konuşmada, “Türk milleti, her zaman mazlumların yanında olmuştur ve olmaya devam edecektir. Filistin halkına yönelik zulmün durdurulması için acilen harekete geçilmesi gerekiyor.” dedi.

Yetim Vakfı'ndan Çocuklar İçin Önemli Hatırlatma

Etkinlik hakkında bilgi veren Yetim Vakfı Muğla İl Temsilcisi Mübeyyen Pirci, “Filistin'de yaklaşık 30 bini aşkın çocuk yetim kalmış durumda. 20 bine yakın çocuk ise refakatçisiz yaşıyor. Hastanelerine gidecek durumları kalmayan, ilaç bulmakta zorlanan çocuklar için bu tür etkinliklerin önemi büyük.” ifadelerini kullandı.

Bu anlamlı etkinlik, Türkiye genelinde 81 ilde benzer şekillerde gerçekleştirildi.

Muğla'nın Fethiye ilçesinde, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek ve Gazzeli çocuklara destek amacıyla "Filistinli çocuklar için çiz" etkinliği düzenlendi. Çocuklar yerlere konulan tuvale, Gazze'ye destek mesajları resmetti.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr