07.09.2024-15:18 (Son Güncelleme:07.09.2024-15:18)

Muğla, İzmir ve Antalya'da Orman Yangını: Dumanlar Etrafı Sardı!

3 ilde orman yangını çıktı. Muğla'nın Menteşe ilçesinde, İzmir'in Menemen ilçesinde ve Antalya'nın Kumluca ilçesinde çıkan yangınlara karadan ve havadan müdahale ediliyor.

Muğla'da Orman Yangını

Muğla'nın Menteşe ilçesi Sarnıç Mahallesi yakınlarındaki ormanda, saat 13.00 sıralarında, henüz bilinmeyen bir nedenle orman yangını çıktı. Yangın nedeniyle dumanların çıktığını görev çevredekilerin orman ekiplerine haber verdi.

İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler, yangının hemen söndürülmesi ve daha fazla sıçramaması adına havadan ve karadan müdahale ediyor.


İzmir'de Orman Yangını

İzmir'in Menemen ilçesinde Yahşelli Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.

Alevleri ve dumanları fark eden çevre sakinlerinin ihbarı üzerine bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 3 uçak, 3 helikopter, 15 arazöz, 5 su ikmal aracı ve yer ekibi sevk edildi. Yangın söndürme çalışmaları devam ediyor.


Antalya'da Orman Yangını

Antalya'nın Kumluca'ya bağlı yaklaşık 1600 rakımlı Kuzca Mahallesi Ayıbeleni mevkiindeki ormandan sabah saatlerinde henüz bilinmeyen bir nedenle orman yangını çıktı. Dumanları gören vatandaşlar durumu 177 Orman Yangın İhbar Hattı'na bildirdi.

Yangının çıktığı bölgenin kara ulaşımın zor olması sebebiyle bölgeye ilk etapta yangın söndürme helikopteri sevk edildi. Helikopterin müdahalesi sonrasında kontrol altına alınan yangın saat 10.00 sıralarında rüzgarın artması sebebiyle yeniden yanmaya başladı.


damlaeroglu@haber365.com.tr