27.10.2023-12:19 (Son Güncelleme:27.10.2023-12:19)

MSB 2023 Kasım askerlik yerleri belli oldu mu? Kasım askerlik yeri sorgulama nasıl yapılır? 2023 MSB Kasım er erbaş yedek astsubay askerlik yeri sorgulama ekranı

Askerlik görevini yerine getirmeye hazırlanan yüzbinlerce vatandaş MSB’nin Kasım ayı askerlik yerlerini açıklamasını bekliyordu. Bugün itibariyle açılan Kasım er erbaş yedek astsubay askerlik yeri sorgulama ekranı arama motorları üzerinden araştırılıyor. İşte detaylar…

Askerlik yerleri sorgulama ekranı bugün E-Devlet sistemi üzerinden erişime açılacak. Kasım ayı askerlik sonuçlarının Ne Zaman belli olduğunu öğrenmek isteyenler arama motorları üzerinden MSB 2023 Kasım askerlik yerleri belli oldu mu? Kasım askerlik yeri sorgulama nasıl yapılır? sorularıyla araştırma yapıyor.

2023 Kasım askerlik yerleri belli oldu mu?

Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlüğü'nün internet adresinden Yedek subay/astsubay adayları ile erbaş/erlerin sevk tarihleri paylaşıldı. 31 Ağustos 2023 tarihine kadar yoklama ve askerlik hizmet tercihi ile celp tercihini yapanlar, T.C kimlik numarası ve e-Devlet şifreleri ile e-Devlet üzerinden askerlik yerlerini öğrenebilecekler. Ayrıca sevk tarihinin 10 gün öncesinden itibaren de sevk belgelerini alacak. Askerlik yerleri sorgulama ekranı MSB açıklaması ile erişime açılacak.


Kasım askerlik yeri sorgulama nasıl yapılır?

Kasım ayı celp ve sevk dönemi sorgulama işlemleri 27 Ekim 2023 tarihinden itibaren E-Devlet sistemi üzerinden sorgulanabilecek.

Sınıflandırılan yükümlüler tekrar sınıflandırma işlemine tabi tutulmayacaktır. Ancak daha önceki sınıflandırma dönemlerinde sınıflandırılanlar da dâhil olmak üzere yedek subay/astsubay adaylığına ayrılmış yükümlülerden, tabi oldukları celp ve sevk döneminde 7179 sayılı Askeralma Kanunu’nda belirtilen mazeretleri olmaksızın bakaya kalanlar er statüsünde askere sevk edileceklerdir.

Yükümlüler sevk belgesini sevk tarihinin 10 gün öncesinden itibaren e-Devletten veya askerlik şubesinden alabilecektir.

Yükümlülere, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde bulunan adresi ile eğitim birliği arası esas alınarak yol ve iaşe bedeli ödenecektir. Yükümlüler kendilerine yapılan ödemeleri kimlik belgeleri ile PTT şubelerinden veya PTT kartı ile PttMatiklerden alabileceklerdir.

Yükümlüler, askerlik hizmetleri süresince kullanmak üzere banka kartları bulunmuyorsa herhangi bir banka şubesine başvururak hesap açtırabilecek ve banka kartı temin edebileceklerdir.

Yükümlüler, askerlik hizmeti süresince kullanmak üzere, sivil hayatta kullandıkları cep telefonu hatlarını, silahaltına alınmadan önce yetkili GSM bayilerine müracaat ederek herhangi bir ücret ödemeden kısıtlı hatta çevirebilecek, terhis olmalarını müteakip müracaat edecekleri yetkili GSM bayilerince tekrar sivil hayattaki cep telefonu hatlarının özelliklerine döndürebileceklerdir.

10. Sevk belgesini almayanlar ile aldığı halde sevk edildiği sınıf okulu/eğitim merkezlerine katılmayanlar veya sevk belgesini aldığı halde kendisine verilen yol süresi dışında sınıf okulu/eğitim merkezlerine katılanlar hakkında bakaya işlemi yapılacaktır.

Yedek subay ve astsubay celp ve sevk dönemleri

Yedek Subay/Astsubay Adayları ile Er (1’inci Grup): 09 Kasım 2023

Er (2’nci Grup): 07 Aralık 2023

Er (3’üncü Grup): 11 Ocak 2024

muratcankilic@haber365.com.tr