17.07.2020-17:16 (Son Güncelleme:17.07.2020-17:13)

Moritanya Nereye Gidilmeli?

Ülke içerisinde yer alan büyük alışveriş merkezleri, tarihi müzeleri ve doğal güzellikleriyle beraber herkesin gitmesi gereken yerlerden biridir.

Moritanya Nereye Gidilmeli: Her türlü alışverişin yapıldığı bu market yerli yabancı birçok turistin vazgeçilmez mekanı olmuştur. Gıdadan kıyafete sebzeden ayakkabıya birçok ürünün bulunduğu Grand Market, en çok tercih edilen yerler arasındadır. Bu ülkeye geldiğinizde pazar tadında bir alışveriş yaparak arkadaş ve ailelerinize hediyelik eşyalar alabilirsiniz. Aynı zamanda yerel halkı tanıyarak geleneksel yiyecekleri görebilirsiniz.

Ulusal Müze

Moritanya'ya ait tarihsel gelişmeleri, savaşları ve olayları bu müze aracılığıyla öğrenebilirsiniz. Aynı zamanda topraktan çıkartılan çeşitli çanak çömlek gibi eşyalar da tarihi dönemler hakkında bilgi vermektedir. Merkezde bulunan bu müzeye giderek gezdiğiniz ülkenin tarihi ve kültürel gelişmeleri hakkında haberdar olabilirsiniz. Açılan sergileri inceleyerek eski dönemlere ait fotoğraf ve parçaları günümüz eşyaları ile karşılaştırma fırsatı bulabilirsiniz.

Pescheus Plajı

Ülkenin en sevilen ve sakin plajlarından biridir. Temiz suyu ve uygun güneşlenme alanlarıyla yaz mevsiminde keyifli bir gün geçirebilirsiniz. Aynı zamanda plajın yan tarafında deniz ürünleriyle ilgilenen balıkçıları izleyebilir çeşitli fotoğraflar çekebilirsiniz. Gündüz veya akşamüstü katlanır sandalyeleri alıp günbatımını izleyerek keyifli bir gün geçirebilirsiniz. Sabah erken saatlerde gelerek sakin olan kumsalda uzun yürüyüşler yapıp spor faaliyetleri yapmalısınız. Doğa ve denizin birleştiği en güzel yerlerden biri olan bu plajı mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerlerden birisidir.

Saudi Cami

Moritanya Nereye Gidilmeli: Moritanya' nın en geniş ve büyük mimari eserlerinden olan bu cami hem turistik hem de inanç bağlamında en çok gidilen yerler arasındadır. Modern ve klasik yapıyı birleştiren bu cami yerli yabancı birçok insanın uğrayıp fotoğraflar çektiği bir yer olmuştur.

Olimpik Stadyum

Spor faaliyetlerinin kalbi olan bu stadyum görünüş itibariyle futbol gibi düşünülse de içerisinde birçok spor faaliyetini barındırır. Çok işlevli olan bu stadyum en çok futbol karşılaşmalarına şahit olmaktadır. Çekişmeli mücadelelerin geçtiği bu yer geçmişten günümüze birçok değişime uğramıştır. Eğer merkezde bulunuyorsanız bu stadyuma uğrayıp çeşitli fotoğraflar çekebilirsiniz.

Sanat Galerisi

Ülkenin sanat ve estetik yönünü ortaya koyan bu galeri kadınların kullandığı birçok takıyı sergilemektedir. Aynı zamanda ülkenin gelenek ve göreneklerine şahit olacaksınız. Özellikle bu ülke bağlamında ortaya koyan tablolar hem klasik hem de modern bir hava vermektedir.

Sixime Market

Moritanya Nereye Gidilmeli: Ülke içerisinde birçok alışveriş fırsatı bulunmaktadır. Bu market içerisinde denizden çıkan taze ürünleri satın alabilirsiniz. Aynı zamanda yapay gıdalar yerine doğallarını hem uygun hem de taze bir şekilde alabilirsiniz. Yeme içmeden ziyade kıyafet ve hediyelik eşya gibi birçok alternatif bu marketler içinde yer almaktadır.

İbn Abbas Cami

İç ve dış mimarisiyle dikkat çeken bu yapı fotoğrafçıların vazgeçilmez yeridir. Her yönüyle estetik barındıran bu camiyi mutlaka gidip görmelisiniz.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr