17.07.2020-17:00 (Son Güncelleme:17.07.2020-16:59)

Monako Ücretsiz Gezilecek Yerler

Tarihte Meksika’da bulunan bitkiler 1860'lı yıllarla birlikte Monaco’ya getirilmiştir. İlk başlarda sulu bitkiler getirilmiş ardından diğer bitkilerde geçirilmeye başlanmıştır. Hizmete açılması ilk olarak 1933 yılında gerçekleşmiştir.

Monaco egzotik bahçeleri ziyaretçilerine ücretsiz olarak kapılarını açmıştır. Bahçede birçok bitki türüne, daha önce görmediğiniz fazlasıyla çiçek türüne rastlamak mümkündür. Monaco ücretsiz gezilecek yerler listesinde egzotik bahçeler ilk sırada bulunmaktadır.

Monako Ücretsiz Gezilecek Yerler| Eze Köyü

Eze Köyü ünlüler tarafından fazlasıyla ziyaret edilen, dizi ve filmleri yer edinmiş bir köydür. Taş evleri ve dar taşlı yolları ile turistik açıdan bir önem kazanmaktadır. Monaco ziyaretinizde Fransa'ya doğru bulunan köy, tarihi kalıntılar ve tarihi açıdan birçok ize rastlanılmaktadır. Köy evlerinde ki pencereler eski monoco mimarını da fazlasıyla yansıtmaktadır. Panjurlu pencereler ve pencereler altındaki ışıklarda geceleri köye ayrı bir hava katmaktadır. Köy ziyaret esnasında çevredeki yeşillik ve tarihi güzelliği, kültürel açıdan da önemlidir. Eze Köyü hasarlı binalara bakım yapıp ilk günkü tarihi yapısı korumaktadır. Ayrıca yerli halkı da fazlasıyla samimi ve içtendir.

Monako Ücretsiz Gezilecek Yerler| Prenses Grace Gül Bahçesi

Monoko’ya ziyaretinizde Prenses Grace Gül Bahçesi muhteşem güzelliği ile sizi kendisine hayran bırakacaktır. Prens Rainier’in eşi olan Prens Grace, eşi tarafından yaptırılmıştır. Fazlasıyla büyük olan gül bahçesi etrafında birçok da ağaç bulunmaktadır. Çeşit çeşit güller şehrin kültürel açıdan da önem kazanmasına sebep olmaktadır. Grace Kelly bir trafik kazasında hayatını kaybetmiştir ve eşi Prens Rainier tarafından bu bahçenin onun adını almasına karar verilmiştir. Şehrin yerli halkının da fazlasıyla vakit geçirdiği bir yerdir. Ziyaretiniz esnasında aileniz ve arkadaşlarınızla birlikte dinlenmek, kafa dinlemek ve huzur bulmak için tam doğru nokta olacaktır. Aynı zamanda Amerikalı aktris olan Grace Kelly, Monaco'nun diğer parklarına da ismini vermektedir. Prenses Grace gül bahçesi parkı gezginler tarafından, fotoğraf tutkunlarının tercihi olmaktadır. Etrafında ki şehirde yaşayan insanların da, evleri bulunmaktadır.

Monako Ücretsiz Gezilecek Yerler| Saint Martin Bahçeleri

Saint Martin bahçeleri, Monako merkezinde bulunmaktadır. Aynı zamanda Saint Martin bahçesinin tam ortasında Prens Albert’in de bronz bir şekilde heykeli bulunmaktadır. Çevresinde de küçük küçük heykeller yer almaktadır. Monaco'nun Monto Ville şehrinde yer alan Saint Martin bahçeleri, Monaco’da gezilecek yerler arasında en huzur verici ve ailenizle vakit geçirebileceğiniz yerlerden bir tanesidir. Saint Martin bahçe etrafında binlerce ağaç ve birçok türde bitki de bulunmaktadır. Aynı zamanda yürüyüş yolları ve çocuklarınız için eğlence parkları da yer almaktadır. Saint Martin bahçeleri yerli halkın da fazlasıyla tercih noktasıdır. Yerli ve yabancı turistlerin Monako ziyareti esnasında parka ziyareti de ekonomik açıdan önem kaydetmektedir.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr