07.07.2024-10:25 (Son Güncelleme:07.07.2024-10:25)

Modanın krallarına şok: Dior ve Armani’ye kayyum atandı

Çinli göçmenleri kötü koşullarda çalıştırıldığı ortaya çıkan Dior ve Armani’nin üretim operasyonlarına kayyum atandı.

Moda dünyası Dior ve Armani’ye yapılan kayyum atamalarıyla sarsıldı. İtalya'da yapılan bir soruşturma, Dior ve Armani gibi tanınmış markaların atölyelerinde göçmen işçilerin düşük ücretlerle çalıştırıldığını ve kötü çalışma koşullarına maruz kaldığını ortaya koydu.

Dior ve Armani’ye kayyum atandı

NTV’de yer alan habere göre; Milano savcılarının yerel fabrikalardaki incelemesi sonucunda, Dior ve Armani için el çantaları ve deri ürünleri üreten atölyelerin, ürünleri perakende fiyatlarının çok altında üretmek için düşük ücretle yabancı iş gücü kullandığı belirlendi. Ayrıca, Armani'nin İtalya'daki Çinli üreticilerle ilgili soruşturması, işçi koruma yasalarını ihlal ettiklerini gösterdi.

Soruşturmalar sonucunda, dünyaca ünlü markaların İtalya'daki üretim operasyonlarına kayyım atanması kararlaştırıldı.


Çinli işçiler ağır şartlarda çalıştırıldı

Mahkeme kararında, Dior ve Armani atölyelerinde çalışan işçilerin "24 saat boyunca sürekli çalıştırılması" ve iş yerinde uyumaya zorlanması gibi ağır koşulların olduğu ifade edildi. Elektrik tüketim verileri, "tatiller dahil olmak üzere kesintisiz gece-gündüz üretim döngülerini" destekler nitelikteydi. Ayrıca, işçilerin daha hızlı çalışabilmesi için makinelerin güvenlik cihazlarının devre dışı bırakıldığına dair tespitler de yer aldı. Mahkeme, işçilerin sağlık ve hijyen koşullarının asgari düzeyin altında olduğunu belirtti.

muratcankilic@haber365.com.tr