24.10.2024-22:28 (Son Güncelleme:24.10.2024-22:28)

Miyav Kukla Oyunu, Zorlu PSM'de İstanbul'da Prömiyer Yapacak

Miyav kukla oyunu, İstanbul'da 27 Ekim'de seyircilerle buluşuyor. Deprem bölgesindeki çocuklara umut olmayı amaçlıyor.

Miyav Kukla Oyunu, Zorlu PSM'de Prömiyer Yapacak

Deprem bölgesindeki çocuklara umut sağlamak amacıyla sahnelenen "Miyav" kukla oyunu, 27 Ekim tarihinde Zorlu PSM'de İstanbul'da seyircilerle buluşacak.

Projenin Arkasında Yazar ve Yönetmen Var

Oyunun yönetmeni Tito Lorefice, prömiyer öncesinde yaptığı açıklamada, yazar Burcu Görek ile Prag'da tanıştıklarını ve birlikte birçok kukla şovu izlediklerini söyledi. Lorefice, Görek'in deprem bölgesinde bir oyun sahnelemek istediğini duyduğunda projeye dahil olmak istediğini belirtti.

Kedi Temalı Bir Hikaye

Lorefice, İstanbul'un kedilerle anıldığını vurgulayarak, bu temanın çocuklara ve ailelere ulaşmada etkili olacağını düşündüklerini ifade etti. Altı ay süren çalışmaların ardından projeyi hayata geçirdiklerini dile getirdi.

Çocuklara Uygun Bir Oyun Hazırlamak Zor

Lorefice, çocuklar için sahnelemenin daha karmaşık olduğunu belirtti: "Çocuklar, henüz sanatsal kriterlere sahip değil. Bu nedenle olumsuz unsurlardan kaçınmalıyız. Eğlenceli ve gerçeklere uygun bir anlatım geliştirmeye çalıştık." dedi.

Minnoş'un Hikayesi

Yazar Burcu Görek, oyunun ilk kez deprem bölgesindeki çocuklar için sahnelenmiş olduğunu belirtti. Görek, "Hikayemiz, kaybolan kedi Minnoş'un yeni yuvasına ve dostlarına kavuşmasını konu alıyor. Oyun, iki kedi ve iki insanın yollarının kesişmesini anlatıyor." dedi.

Oyuncuların Duyguları

Oyuncu Erdi Kökerer, deprem bölgesindeki zorlu koşullardan bahsederek, "Çocukların gözlerindeki ışık bize iyi geldi. Onların yaşadığı zorluklara rağmen oyuna gösterdikleri ilgi, bize çok duygusal anlar yaşattı." şeklinde konuştu.

Oyuncu Defne Kar ise, "Bölgeye gittiğimizde çocukların gözlerinde umut gördük. Oyundaki sevgi unsurları, onlara güç verdi." dedi.

Yapımcılığını Bu Yapım'ın üstlendiği oyunda, Kar ve Kökerer’in yanı sıra Tara Haçikoğlu ve Zeynep Güngör de yer alıyor.

Deprem bölgesindeki çocuklara umut olmak için yola çıkan ve ilk kez Adıyaman'da sahnelenen "Miyav" kukla oyunu, 27 Ekim'de İstanbul'da seyircilerle buluşacak.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr