17.10.2024-14:46 (Son Güncelleme:17.10.2024-14:46)

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, Gazze ve Lübnan'da Ateşkes Çağrısı Yaptı

Cumhurbaşkanı Sisi, Gazze ve Lübnan'daki gerilimin durdurulması için uluslararası çabaların artırılması gerektiğini vurguladı.

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'den Ateşkes Çağrısı

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Orta Doğu’daki artan gerilimin sona erdirilmesi ve Gazze Şeridi ile Lübnan’da ateşkes sağlanması için daha fazla çabanın gösterilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Görüşmeyi İranda

Kahire'de İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi'yi ağırlayan Sisi, bu buluşmada ülkeler arasındaki ilişkiler ve bölgesel meseleler üzerine kapsamlı bir değerlendirme yaptı.

Gerilimin Durdurulması Çağrısı

Sisi, görüşme sırasında "Çatışmanın daha da yayılmaması ve bölgede güvenliğin tehlikeye atılmaması için gerilimin durdurulması gerekiyor." şeklinde bir açıklama yaptı.

Uluslararası Yardım İhtiyacı

Gazze ve Lübnan'da ateşin sönmesi için uluslararası toplumu harekete geçirmeye çağıran Sisi, "Batı Şeria'daki ihlallerin durdurulması ve sivillerin maruz kaldığı dramın sona erdirilmesi açısından bölgeye acil insani yardımların ulaştırılması gerekir." ifadelerini kullandı.

İran'dan Destek Açıklaması

İran Dışişleri Bakanı Erakçi ise, Mısır'ın bölgede barış ve güvenliği sağlama çabalarını takdir ettiğini belirtti.

Son Durum: İnsan Kaybı ve Yaralılar

7 Ekim tarihinden bu yana İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılarda 42,438 Filistinli hayatını kaybetti. Bunların arasında 17,000 çocuk ve 11,378 kadın bulunuyor. Ayrıca, 99,246 kişi yaralanırken, Lübnan'daki çatışmalarda da 2,367 kişi hayatını kaybetti.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr