08.10.2024-11:15 (Son Güncelleme:08.10.2024-11:15)

Minik Motosikletçi Zayn Sofuoğlu'nun Şampiyonluk Hayali

5 yaşındaki motosikletçi Zayn Sofuoğlu, babası Kenan Sofuoğlu gibi dünya şampiyonu olmayı hedefliyor.

Minik Motosikletçi Zayn Sofuoğlu'nun Hedefi

5 yaşındaki motosiklet sporcusu Zayn Sofuoğlu, katıldığı ilk şampiyonada Türkiye şampiyonu olarak dikkatleri üzerine çekti. Zayn, babası Kenan Sofuoğlu gibi dünya şampiyonu olmayı arzuluyor.

Birinci Oldu ve Hedef Belirledi

Bu yıl Türkiye Süpermoto Şampiyonası’nda 50cc kategorisinde yarışan Zayn, tüm ayaklarda birinci olarak büyük bir başarı elde etti. Şampiyonluk hedefini gerçekleştirmek için sıkı çalıştığını belirten Zayn, "İnşallah dünya şampiyonu olduktan sonra Türk bayrağıyla tur atacağım," dedi.

Babasıyla Beraber Hedeflere Yürüyor

Kenan Sofuoğlu, Zayn'ın motorsporları alanında gösterdiği başarıdan dolayı gururlu olduğunu belirterek, "Zayn, pistte birçok rekor kırmayı başardı. Biz ona iyi bir altyapı sağlamaya çalışıyoruz," diye konuştu. Kendisi için en zor olanın oğlunu izlemek olduğunu belirten Kenan, "Artık 'Yavaş git.' demeye başladım. Zayn hırslı bir çocuk," ifadelerini kullandı.

Geleceğe Umutla Bakıyor

Zayn Sofuoğlu'nu izlemekten daha çok heyecan duyduğunu ifade eden Kenan, Türkiye motorsporlarının geleceği için umutlu olduğunu söyledi. "İnşallah, ileride Türkiye'den birçok sporcuyu Formula 1’de göreceğiz," diyerek sözlerini tamamladı.

Katıldığı ilk şampiyonada Türkiye şampiyonu olan 5 yaşındaki motosiklet sporcusu Zayn Sofuoğlu, babası Kenan Sofuoğlu gibi dünya şampiyonu olmak istiyor. Zayn Sofuoğlu, babası Kenan Sofuoğlu ile birlikte AA muhabirine açıklama yaptı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr