13.10.2024-19:28 (Son Güncelleme:13.10.2024-19:28)

Minik Motosikletçi Zayn Sofuoğlu'nun İlk Şampiyonluğu

5 yaşındaki Zayn Sofuoğlu, Türkiye Karting Şampiyonası'nda 2. olarak 4 tekerdeki ilk şampiyonluğunu kazandı.

Minik Motosikletçi Zayn Sofuoğlu, 4 Tekerde İlk Şampiyonluğunu Kazandı

5 yaşındaki Zayn Sofuoğlu, MOTUL Türkiye Karting Şampiyonası'nın beşinci ayak yarışlarını ikinci sırada tamamlayarak, genel klasman birinciliğini elde etti. Yarışlar, Kütahya Çini Spor Kulübü tarafından TOSFED Körfez Karting Pisti'nde düzenlendi.

Sezonun Son Yarışında Başarı

Zayn, sezonun son yarışında Enes Hakkı Yeten'in ardından ikinci oldu fakat elde ettiği derecelerle genel klasmanda birinci olmayı başardı. Böylece Zayn, “4 tekerdeki” ilk şampiyonluğunu kazandı.

Başarı Kutlaması

Finiş çizgisine ulaştığında, Zayn Sofuoğlu'nu ilk olarak babası Kenan Sofuoğlu tebrik etti. Şampiyonluk sevincini yakınları ve takım arkadaşlarıyla birlikte havaya atılarak ve meşale yakarak kutladılar.

Takım Koordinatöründen Açıklamalar

Borusan Otomotiv Motorsport Takım Koordinatörü Muratcan Eğilmez, 2024 Türkiye Karting Şampiyonası'nda Zayn'ın TOSFED destekli mikro kategoride mücadele ettiğini belirtirken, "Zayn, müthiş bir gelişim gösterdi. Ekip olarak çok mutluyuz ve Zayn'a büyük bir gelecek bekliyor," dedi.

Gelecek Hedefleri

Kenan Sofuoğlu, Zayn’ın yarış kariyerine dair heyecanını artırarak, "Seneye İngiltere'deki yarışlara katılacağız. Zayn'ı Formula 1'e hazırlamak için güzel bir altyapı oluşturacağız," ifadelerine yer verdi. Zayn ise mutlulukla, İngiltere'de yarışacağı için heyecanlı olduğunu dile getirdi.

Borusan Otomotiv Motorsport (BOM) Karting Takımı'ndan 5 yaşındaki Zayn Sofuoğlu, MOTUL Türkiye Karting Şampiyonası'nın 5. ayak yarışlarını 2. sırada tamamlayarak genel klasmanda birinci oldu. Finiş çizgisine gelmesinin ardından Zayn Sofuoğlu'nu ilk kutlayan babası Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Milli Takımlar Kaptanı Kenan Sofuoğlu oldu. Büyük sevinç yaşayan yakınları ve takım arkadaşları, şampiyonluğu Sofuoğlu'nu havaya atıp, meşaleler yakarak kutladı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr