10.10.2024-11:23 (Son Güncelleme:10.10.2024-11:23)

Minik Bahar'ın Hayata Tutunuşu: Kalp Ameliyatı Başarıyla Gerçekleşti

Hayati tehlike yaşayan minik Bahar, başarılı bir kalp cerrahisi ile aort damarı ve kalbindeki deliği kapatıldı.

Minik Bahar'a Hayat Veren Ameliyat

Konya'da 7 haftalıkken hava ambulansıyla getirilen Bahar Aden bebeğe, kalp zarından alınan parçayla aort damarı yapıldı. Yapılan başarılı operasyon sonucunda onun yaşamı kurtarıldı.

Belirtiler Rutin Kontrolde Ortaya Çıktı

Kayseri'deki ailesinin ilk çocuğu olan Bahar Aden, dünyaya geldiğinde sağlıklı görünüyordu. Rahatsızlığı, rutin sağlık kontrolü sırasında tesadüfen fark edildi. Kalbindeki delik ciddi boyutta olduğu ve aort damarı gelişmediği için hayati tehlikesi bulunuyordu.

Başarılı Ameliyat ve Sonrası

Ambulans helikopterle Konya Şehir Hastanesi'nde Çocuk Kalp Damar Cerrahisi Kliniği'ne sevk edilen Bahar'ın ameliyatını hastanenin sorumlu hekimi Operatör Dr. Murat Şimşek gerçekleştirdi. Aort damarı hemen hemen hiç gelişmediği için bebeğin acil bir operasyon geçirmesi gerekiyordu. Ameliyatı başarıyla geçen Bahar, taburcu edildi.

Ailenin Umut Dolu Beklentisi

Bahar'ın annesi, Nigar Özsoy, rutin kontrol sırasında çıkan durumu öğrenmenin kendileri için büyük bir şans olduğunu ifade etti. Bebeğin durumu ile ilgili ilk teşhislerinin zor olduğunu belirten Özsoy, "Doktorlar, 'Durumu çok ağır, yaşama şansı çok düşük.' dediler. Ancak sonrasında her şey iyi gitti," dedi.

Baba Beyrek Özsoy ise, kızlarının durumuna ilişkin umutlarını hiç kaybetmediklerini vurguladı. Aile, Bahar'ın gelecekteki birkaç ameliyatına da hazırlıklı.

Kayseri'den ağır kalp yetmezliği nedeniyle ambulans helikopterle Konya'ya getirilen Bahar Aden bebek, 7 haftalıkken gerçekleştirilen operasyonla yaşama tutundu.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr