18.06.2022-22:08 (Son Güncelleme:18.06.2022-22:08)

Milyonları yakından ilgilendiren Temmuz zamları yüzleri güldürdü! Açıklamalar peş peşe geldi yeni asgari ücret 6 bin TL

Temmuz ayına zamanın azalmasıyla beraber milyonlarca vatandaş gelecek zam haberlerini dört gözle beklemektedir. Yıl içerisinde bir kez zam yapılan asgari ücrete bu sene 2. ek zam gelmek üzere. Yapılan şirket açıklamalarıyla beraber en az asgari ücretin 6 bin TL olacağı duyuruldu. Peki, asgari ücrete ne kadar zam geldi, yeni asgari ücret belli mi? Konu hakkında yapılan açıklamalar ve detaylar haberimizde yer almaktadır

Bazı firmalar Temmuz ayı zamlarını şimdiden yapmaya başlarken zam açıklamaları peş peşe gelmeye başladı. Birleşmiş Markalar Derneği’nin Başkanı Sinan Öncel asgari ücrete en az yüzde 20-30 arasında zam yapılması gerektiğinin altını çizdi. 6 bin TL olarak belirlenen asgari ücret gündeme gelirken alınan kararlar merak konusu oldu. Asgari ücrete ek zam hakkında tüm detaylar...

Bazı şirketler karar aldı bazıları da asgari ücret kararını bekliyor

Temmuz ayında emekli ve memur maaşlarına yapılacak olacak zamla beraber asgari ücrette kendi payını aldı. Memur ve emekliler gündemde olurken hükümet tarafından özel sektör çalışanları için yeniliklerin yapılması beklenmektedir. Bazı özel kurumlar Temmuz ayını beklemeden maaşlara en az %20 zam yapacağını açıklarken bazıları ise Temmuz ayını beklerken gelen zam kadar artış yapılacağı belirtildi.

Tüm çalışanlara yüzde 20 + bin TL artış yapılacak

2022 yılına giriş yapılırken asgari ücrete yılların rekoru kırılarak %50 üzerinde artış yapıldı. Şimdilerde ise artan enflasyon ve alım gücünün azalmasıyla beraber yeni kararların alınması gerektiği ve ücretlerde iyileştirilme yapılması bekleniyor.


Özel şirketler Temmuz ayının başıyla beraber tüm çalışanlarına yüzde 20 ve artı olarak 1.000 TL artış yapacaklarını duyururken özellikle alt ücret sınırında yer alan çalışanların altı çizildi. Yapılan bu düzenlemeyle beraber alt sınır da yer alan çalışanlara toplam yüzde 43 oranında zam yapılacağı belirlendi.

Artış yüzde 20'nin altında olmaz

Ülkemizin en önde gelen çelik profil üreticisi Kocaer Çelik tarafından da açıklama gelirken Temmuz ayında çalışanlarına yapacağı zam hakkında da önemli bilgiler verdi. 1 Temmuz itibariyle yeni zamların eyleme geçeceğini belirten Çelik, şimdiden rakam vermeyerek ama artışın yüzde 20'nin altında olmayacağını belirtti.

sahsenem@haber365.com.tr