09.07.2024-17:08 (Son Güncelleme:09.07.2024-17:08)

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor: Yarından itibaren yüzde 40 zamlanacak

Bankacılık sektöründen alınan kulis bilgisine göre Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) alt limit fiyatlarına Temmuz ayında yüzde 40 oranında bir zam yapılacağı belirtildi. HGS alt limit fiyatları henüz 1 Nisan’da yüzde 75 oranında artmıştı.

Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren bir zam daha kapıyı çalıyor. Son olarak 1 Nisan’da yüzde 75 oranında artırılan Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) alt limit fiyatlarına yarından itibaren yüzde 40 oranında bir zam daha yapılacağı bildirildi.

HGS alt limit fiyatlarına yüzde 40 zam geliyor

Yeniçağ’da yer alan habere göre; 31 Mart seçimlerinden önce Hızlı Geçiş Sistemi'nde (HGS) uygulanan alt limit fiyatlarında yüzde 75 oranında bir artış yapıldığı bildirildi. Ocak ayında 100 TL olarak belirlenen alt limit, 3 Nisan'dan itibaren geçerli olmak üzere 175 TL'ye çıkarıldı. Temmuz ayında gerçekleştirilen zamlar sonrasında, bu limitin tekrar güncelleneceği yönünde iddialar ortaya atıldı.


Otomatik yükleme miktarı 245 TL olacak

HGS yüklemelerinin, kullanıcıların otoyol ve köprü geçişlerinde sorun yaşamamalarını sağlamak amacıyla bankaların mobil uygulamaları üzerinden yapılması büyük önem taşıyor. Bu doğrultuda, özel bankalara gönderilen talimatlarla müşterilere yönelik bilgilendirme sürecinin bu hafta içinde başlaması bekleniyor. Ayrıca, 1. sınıf HGS kullanıcılarının geçişlerde bakiye sorunu yaşamamaları için otomatik yükleme miktarının 245 TL'ye çıkarılması planlanıyor.

muratcankilic@haber365.com.tr