10.09.2024-10:15 (Son Güncelleme:10.09.2024-10:15)

Milyonlarca araç için yeni dönem başlıyor: 1 Ocak’tan itibaren yürürlüğe girecek

Tüm ticari araçları kapsayacak olan Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) 1 Ocak’tan itibaren devreye girecek. Sistem kapsamında yapılacak ödemelerin fiyatları ortaya çıktı. İşte detaylar…

Otomobil sahipleri için her şey 1 Ocak’tan itibaren değişecek. 1 Ocak 2025 itibarıyla devreye girecek Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) ile ticari araçların Akaryakıt tüketimi dijital olarak takip edilecek. Bu yeni uygulama ile plaka girişleri manuel yapılamayacak ve usulsüz akaryakıt fişlerinin düzenlenmesi önlenerek, akaryakıt istasyonlarındaki vergi kayıplarının büyük ölçüde önüne geçilecek. Sisteme bireysel araç sahipleri ise gönüllü olarak dahil olabilecek.

Taşıt Tanıma Sistemi Fiyatları Açıklandı: TTB Fiyatı Ne Kadar?

Sistemin en çok merak edilen konularından biri olan Taşıt Tanıma Birimi (TTB) fiyatları da belirlendi. Bir adet TTB’nin fiyatı 1.810 TL (KDV hariç) olarak açıklandı. Bu fiyata, taşıt sahiplerinin yetkili firmalara yaptıracakları montaj hizmeti de dahil olacak.


Ödemeler Darphane Üzerinden Yapılacak

Taşıt tanıma sistemine dahil olacak araç sahipleri, ödemelerini Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü’nün resmi internet sitesinden yapabilecekler. Yetkili firmalar tarafından gerçekleştirilen montaj hizmeti bedeli de bu ödemelere dahil olacak.

Yıllık Fiyat Artışları Yİ-ÜFE’ye Göre Belirlenecek

2024 yılı için belirlenen birim fiyatlar, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) oranında her yıl güncellenecek ve yeni fiyatlar her yılın başında yürürlüğe girecek.

muratcankilic@haber365.com.tr