14.08.2024-12:25 (Son Güncelleme:14.08.2024-12:25)

Milli Savunma Bakanlığı’ndan 2’nci Barış Harekatı’na Dair Özel Paylaşım

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), 14 Ağustos 1974'te başlayan 2’nci Barış Harekatı'nın 50. yılı nedeniyle sosyal medya hesaplarından dikkat çekici bir paylaşımda bulundu. Bakanlık, harekâtın simgelerinden biri olan “Ayşe Tatile Çıksın!” parolasını vurguladı.

MSB'nin paylaşımında, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Rum terör örgütü EOKA’ya karşı verdiği kahraman mücadelenin önemi vurgulandı. Bakanlık, 20 Temmuz 1974'te başlayan Mutlu Barış Harekatı’ndan sonra, 25 Temmuz ve 13 Ağustos’ta yapılan Cenevre Konferansları'nda Rum ve Yunan taraflarının uzlaşmaz tutumları nedeniyle, “Ayşe Tatile Çıksın!” parolasıyla harekâtın devam ettiğini belirtti.

Harekatın 50. Yılında Şehitler Anıldı

Paylaşımda, 14 Ağustos 1974’te yürürlüğe giren 4 numaralı Zafer Harekat Planı ile başlatılan 2’nci Barış Harekatı’nın yıl dönümünde, Kıbrıs Türkü'ne yönelik vahşet ve şehitler anıldı. MSB, Kıbrıs'ta hayatını kaybeden soydaşlar ve ebediyete intikal eden gaziler için rahmet dilerken, hayattaki gazilere sağlıklı, mutlu ve uzun ömürler temennisinde bulundu.


Milli Savunma Bakanlığı paylaşı>mında şu ifadelere yer verdi:

>"Parola: “Ayşe Tatile Çıksın!”

>Kıbrıs Türkü’ne yönelik insanlık dışı katliamlara son vermek için Türk Silahlı Kuvvetleri, 20 Temmuz 1974’te Mutlu Barış Harekâtı’na başladı. Harekâtta Mehmetçik, Rum terör örgütü EOKA’ya karşı kahramanca mücadele verdi. 25 Temmuz ve 13 Ağustos’ta 1’inci ve 2’nci Cenevre Konferansı’nda Rum ve Yunan taraflarının uzlaşmaz tutumu üzerine “Ayşe Tatile Çıksın!” parolasıyla Türk Silahlı Kuvvetleri, tekrar harekete geçti. 14 Ağustos 1974’te 4 numaralı Zafer Harekât Planı yürürlüğe konularak 2’nci Barış Harekâtı’na başlandı. Harekâtın 50’nci yılında vahşice katledilen Kıbrıs Türkü soydaşlarımızı, şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle anıyor; hayattaki gazilerimize de sağlıklı, mutlu ve uzun ömürler diliyoruz.."

cerenpeksen@haber365.com