29.08.2024-13:38 (Son Güncelleme:29.08.2024-13:38)

Milli Savunma Bakanlığı: Son Haftada 65 Terörist Etkisiz Hale Getirildi, 2024'te Bin 828 Terörist Öldürüldü

Milli Savunma Bakanlığı, Türkiye'nin terörle mücadele stratejisinin başarıyla sürdürüldüğünü duyurdu. Son bir haftada Irak ve Suriye'nin kuzeyinde gerçekleştirilen operasyonlarda 65 terörist etkisiz hale getirildi. Yılbaşından bu yana etkisiz hale getirilen terörist sayısı ise bin 828'e ulaştı. Ayrıca, sınır bölgelerinde yasa dışı geçişlere karşı yürütülen operasyonlarda 394 kişi yakalanırken, 1370 kişi sınırı geçemeden engellendi.

Türkiye'nin terörle mücadelesi kararlılıkla devam ediyor. Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin son bir hafta içinde Irak ve Suriye'nin kuzeyinde yürüttüğü operasyonlarda 65 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi. 1 Ocak 2024'ten bu yana gerçekleştirilen operasyonlarda ise toplamda bin 828 terörist etkisiz hale getirildi.

Bakanlık yetkilileri, sınır bölgelerinde yürütülen denetim ve operasyonların da aralıksız sürdüğünü açıkladı. Geçtiğimiz hafta içinde sınır bölgelerinde yasa dışı geçiş yapmaya çalışan 394 kişi yakalanırken, 1370 kişi sınırı geçemeden engellendi. Yakalananlardan 15’inin terör örgütü mensubu olduğu tespit edildi. Yılbaşından bu yana hudutlardan yasa dışı yollarla geçmeye çalışan kişilerin toplam sayısı ise 9 bin 67 oldu.

Türkiye’nin Filistin Politikası Açıklandı: TCG Anadolu ve USS Wasp Eğitimleri “İsrail’e Destek” Değil

Türkiye'nin Filistin politikası ve uluslararası askeri işbirlikleri hakkında açıklama yapıldı. Milli Savunma Bakanlığı, TCG Anadolu ve TCG Gökova'nın ABD Donanması'na ait USS Wasp ve USS Oak Hill gemileriyle gerçekleştirdiği geçiş eğitimlerinin, bazı basın organları tarafından “İsrail’e destek” olarak nitelendirilmesini reddetti.

Bakanlık, bu eğitimlerin dost ve müttefik ülkelerle ortak çalışabilirliği artırmak amacıyla yapıldığını ve rutin faaliyetler olduğunu belirtti. Eğitimlerin, tatbikatlardan farklı olarak sınırlı kapsamda gerçekleştiğini ve herhangi bir senaryo içermediğini vurgulayan bakanlık yetkilileri, Türkiye'nin Filistin halkının zararına olacak bir faaliyette bulunmasının mümkün olmadığını ifade etti.


S-400 ve F-35 Tartışmaları: “Hava Savunma İhtiyacımız Devam Ediyor”

Son günlerde çıkan S-400 hava savunma sistemi ve F-35 savaş uçaklarıyla ilgili tartışmalara Milli Savunma Bakanlığı'ndan yanıt geldi. Bakanlık kaynakları, S-400 sisteminin kullanılmaması şartıyla F-35 satışının gerçekleşebileceğine dair iddiaların doğru olmadığını belirtti.

Mevcut durumda ülkenin hava savunma ihtiyacının devam ettiğini vurgulayan yetkililer, S-400 hava savunma sisteminin Türk Silahlı Kuvvetleri envanterinde bulunduğunu ve bu konuyla ilgili herhangi bir yeni gelişmenin söz konusu olmadığını ifade etti. Bakanlık, Türkiye’nin hava savunma stratejisinin ve mevcut sistemlerin ülke güvenliği açısından kritik olduğunu açıkladı.

cerenpeksen@haber365.com