24.10.2024-11:20 (Son Güncelleme:24.10.2024-11:20)

Milli Haltercilerin Avrupa Gençler Şampiyonası'ndaki Hedefi: Altın Madalya

Türkiye, Polonya'da düzenlenecek Avrupa Gençler Şampiyonası'na şampiyonluk hedefiyle katılıyor.

Halterde Şampiyonluk Hedefi

Milli Erkek Halter Takımı Teknik Direktörü Gökhan Kuşçuoğlu, Polonya'da 26 Ekim-3 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek Avrupa Gençler ve 23 Yaş Altı Halter Şampiyonası'nda, genç erkek takımından takım halinde şampiyonluk beklediklerini açıkladı.

Antrenmanlar Tamamlandı

Kuşçuoğlu, antrenör Yasin Aydın ile birlikte Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi'nde son çalışmaları tamamlayarak, 55 kiloda Harun Algül, 67 kiloda Yusuf Fehmi Genç ve +109 kiloda Ali Oflaz ile bir araya geldiklerini bildirdi.

Madalya Beklentileri Yükseliyor

Polonya’daki organizasyonda genç erkeklerde 10, 23 yaş altı erkeklerde ise 3 sporcunun mücadele edeceğini belirten Kuşçuoğlu, "Hemen hemen tüm takımdan madalya bekliyoruz. Özellikle genç takımımızdan şampiyonluk bekliyoruz. 23 yaş altı takımımızdan Yusuf Fehmi Genç'ten de altın madalya bekliyoruz," dedi.

Paris 2024 İçin Hedefler Belirlendi

Kuşçuoğlu, Paris 2024 Olimpiyatları için hedefleri olduğunu da dile getirerek, “Paris'te madalyaya çok yaklaştık ancak yaşanan bir sakatlık bizi olumsuz etkiledi. Los Angeles 2028 için daha fazla hazırlık yapmayı planlıyoruz,” ifadelerini kullandı.

Geçmiş Başarıların Üzerine Çıkmayı Hedefliyorlar

Geçen yılki Gençler Avrupa Şampiyonası'ndaki takım ikinciliğini aşmayı hedefleyen Kuşçuoğlu, “Bu sefer Polonya'da madalya sayısını artırmayı amaçlıyoruz. Bireysel olarak da birçok sporcumuzdan altın madalya bekliyoruz,” diyerek umutlarını ifade etti.

Yusuf Fehmi’nin Hedefleri

Yusuf Fehmi Genç, 2022 yılında büyükler kategorisinde dünya şampiyonu olduğuna dikkat çekerek, “Polonya'dan altın madalya kazanmaya odaklandık. Hedefim ise Bahreyn'deki Büyükler Dünya Şampiyonası’nda rekor kırmak,” şeklinde konuştu.

Harun Algül ve Ali Oflaz da İddialı

Haltercilerden Harun Algül, yoğun bir kamp sürecinin ardından, Polonya'dan madalya almak için hazır olduklarını ifade etti. Ali Oflaz ise iki kez Avrupa şampiyonu olduğunu ve burada altın madalya kazanmayı hedeflediğini belirtti.

Kadın Takımından Madalya Beklentisi

Öte yandan, kadın milli haltercilerin teknik direktörü Ferhat Coşkun, takımdan 7 sporcudan madalya beklediklerini aktardı. Takımda, Ezgi Kılıç, Merve İlden, Tuba Kılınç gibi isimler yer alıyor.

Halterciler, Polonya'da gerçekleştirilecek şampiyonada Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek için mücadele edecekler.

Polonya'da 26 Ekim-3 Kasım tarihlerinde düzenlenecek Avrupa Gençler ve 23 Yaş Altı Halter Şampiyonasın'da mücadele edecek Milli halterciler, Ankara'da Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi'nde yaptıkları çalışmalarını tamamladı. Milli Erkek Halter Takımı Teknik Direktörü Gökhan Kuşçuoğlu, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr