19.10.2024-21:23 (Son Güncelleme:19.10.2024-21:23)

Milli Eskrimciler Satellite Turnuvası'nda Madalyaları Topladı

İstanbul'da düzenlenen Kılıç Satellite Turnuvası'nda Türk eskrimciler altın ve bronz madalya kazandı.

Milli Eskrimcilerin Başarısı

İstanbul'da gerçekleştirilen Kılıç Satellite Turnuvası'nda milli eskrimcilerimiz 1 altın ve 1 bronz madalya ile ödüllendirildi.

Turnuva Detayları

Türkiye Eskrim Federasyonu'ndan alınan bilgilere göre, organizasyon Başakşehir Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü Tesisleri'nde düzenlendi. Turnuvaya Türkiye'nin yanı sıra Arjantin, Avusturya, Azerbaycan, Bulgaristan, Çekya, İngiltere, Yunanistan, Macaristan, İran, İrlanda, İtalya, Ürdün, Japonya, Kazakistan, Hollanda, Singapur, Slovenya, ABD ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden toplamda 152 sporcu katıldı.

Öne Çıkan Performanslar

Ay-yıldızlı eskrimcilerden Furkan Yaman, finalde Macar rakibi Krisztian Rabb'ı 15-14'lük skorla geçerek altın madalya kazandı. Tolga Aslan ise turnuvayı bronz madalya ile tamamladı.

Kadınlarda Nisanur Erbil

Kadınlar kılıç kategorisinde mücadele eden Nisanur Erbil, çeyrek finalde elenerek turnuvayı 5. sırada tamamladı. Milli sporcuların gösterdiği bu başarılar, Türkiye'nin eskrim alanındaki gelişimini gözler önüne serdi.

İstanbul'da düzenlenen Kılıç Satellite Turnuvası'nda milli eskrimciler 1 altın, 1 bronz madalya kazandı. Turnuvaya 48 sporcuyla katılan ay-yıldızlılardan Furkan Yaman (ortada) finalde karşılaştığı Macar Krisztian Rabb'ı 15-14 mağlup ederek altın madalya kazındı. Tolga Aslan (sağ 2) ise bronz madalyanın sahibi oldu.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr