09.10.2024-15:28 (Son Güncelleme:09.10.2024-15:28)

Milli Eğitim Bakanı Tekin'den Uluslararası Saraybosna Üniversitesi'nde Önemli Açıklamalar

Bakan Tekin, Saraybosna'da hak, adalet ve küresel sömürü düzenine karşı Türkiye'nin mücadelesini vurguladı.

Milli Eğitim Bakanı Tekin, Saraybosna'da Önemli Mesajlar Verdi

Türkiye'nin zengin medeniyeti ile geçmişinden güç alarak, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi'nin 2024-2025 akademik yılı açılışında önemli açıklamalarda bulundu.

Adalet ve İnsan Hakları Üzerine Vurgular

Tekin, adaletin, insan ilişkilerinin temel belirleyicisi olduğunu belirterek, yalnızca bu kavramın tesis edilmesiyle insan hak ve onurunun korunabileceğini ifade etti.
"Adalet, hak ve sorumluluk diyalektiğidir. Bu denge, medeniyetimizin hangi ilke ve değerler doğrultusunda oluşmasını gerektirir." şeklinde konuştu.

Bölgede Yaşanan Sel Felaketi

Bosna Hersek'teki sel felaketlerine de değinen Tekin, "Türkiye, bölgeye her türlü yardımı yapmaya hazırdır." dedi.

Küresel Sömürü Düzenine Karşı Mücadele

Bakan Tekin, sözlerine devam ederek, Türkiye'nin, emperyalist güçlerin kurduğu küresel sömürü düzenine karşı mücadele verdiğinin altını çizdi. "Dünya barışını tesis etmek amacıyla kurulan Birleşmiş Milletler bile bu gerçeği gözler önüne seriyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın dediği gibi, 'Dünya, beşten büyüktür.'" dedi.

Öğrencilere Sertifika Takdimi

Konuşmasının ardından, Tekin, uluslararası öğrencilere bursluluk sınavında başarılı olanlara sertifikalarını verdi.
Tekin, "Bosna Hersek ve Balkanlar ile olan bağlarımızı güçlendirerek, adil ve özgür bir geleceğe doğru yürümek istiyoruz." ifadelerini kullanarak, geleceğe dair umutlarını dile getirdi.

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da Türk girişimciler tarafından 2004 yılında kurulan Uluslararası Saraybosna Üniversitesinin (IUS) 2024-2025 Akademik Yılı Açılış Töreni düzenlendi. Törene Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin de katıldı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr