17.10.2024-18:29 (Son Güncelleme:17.10.2024-18:30)

Milli Eğitim Bakanı Tekin'den Türkçe ve Edebiyat Eğitimi Açıklamaları

Bakan Tekin, Türkçe ve Türk edebiyatı derslerinin sınavlarında dört temel becerinin uygulanacağını duyurdu.

Türkçe ve Türk Edebiyatında Yenilikler

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Erzurum'da gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu. Türkçe ve Türk edebiyatı derslerinin sınavları, artık okuma, yazma, konuşma ve anlama becerilerine odaklanacak. Bu değişikliğin çok önemli olduğunu vurgulayan Tekin, sözlerine şöyle devam etti:

Sınavların Yeniden Yapılandırılması

“Geçen yaz çok önemsediğimiz üç yenilik yaptık. Bunlardan biri, Türkçe ve Türk edebiyatı derslerinden geçme notunu 70 olarak belirledik. Ayrıca, bu derslerle ilgili sınavları geleneksel yöntemlerden çıkarıp, dil becerilerini ölçen bir yapıya dönüştürdük.”

Bakan Tekin, başlanılan projenin, öğrencilerin ana dil becerilerini geliştirmeyi ve kendilerini daha iyi ifade edebilmelerini sağlamayı hedeflediğini dile getirdi.

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli

“Bu yıl mayıs ayında Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin yürürlüğe girdiğini ve 9 Eylül itibarıyla her kademedeki birinci sınıflarda bu sistemin devreye alındığını” belirten Tekin, bu tür yeniliklerin genellikle büyük lansmanlarla duyurulacağını, ancak bu sefer sessiz bir şekilde hayata geçtiklerini belirtti.

Toplantının bitiminde, Bakan Tekin, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve AK Parti İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu ile birlikte sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Atatürk Üniversitesi Akademik Yılı Açılış Töreni ve bazı temaslarda bulunmak geldiği Erzurum'da, Erzurum Öğretmenevi'nde gazetecilerle buluştu.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr