04.10.2024-21:43 (Son Güncelleme:04.10.2024-21:43)

Milli Eğitim Bakanı Tekin, Türkiye’nin En Büyük Lise Kampüsünde İncelemede Bulundu

Bakan Tekin, Esenyurt'taki dev lise kampüsünün kasımda tamamlanacağını ve eğitim sürecinin başlayacağını duyurdu.

Milli Eğitim Bakanı Tekin, Türkiye’nin En Büyük Lise Kampüsünde İncelemede Bulundu

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Esenyurt'ta inşa edilen ve Türkiye'nin en büyük lise kampüsü olma özelliğini taşıyan projede incelemelerde bulundu. Yaklaşık 68 bin metrekare alana inşa edilen kampüste Tekin, projenin kasım ayında tamamlanarak kademeli olarak eğitime başlayacağını açıkladı.

Kampüsün Özellikleri ve Kapasitesi

Bakan Tekin, burada yaptığı açıklamada, "Bu kampüste 320 derslik var ve 8 ayrı lise yer alacak," diyerek kampüs içerisinde bir kız yurdu, erkek yurdu, spor salonları, konferans salonları, atölyeler, laboratuvarlar ve bir cami olacağını belirtti. Ayrıca, kampüste bir bilim merkezi ve bir planetaryum bulunacağını ekledi.

Eğitim Altyapısındaki Gelişmeler

Bakan Tekin, eğitimdeki altyapı yatırımlarının altını çizerken, 2002'den bu yana İstanbul'daki derslik sayısının 3 kat arttığını belirtti. 2002 yılında sadece 40 bin derslik varken, günümüzde bu sayı 105 bin'e ulaştı. Esenyurt'ta ise derslik sayısının 2 bin 706'dan 6 bin 786'ya çıktığına dikkat çekti.

Yerel Yönetimlerle İşbirliği Vurgusu

Esenyurt'taki derslik sıkıntısına da değinen Tekin, yerel yönetimlerin destek vermesi gerektiğini söyledi: "Esenyurt'ta eğitim altyapısını güçlendirmek için Milli Eğitim Bakanlığı olarak üzerimize düşeni yapacağız; ancak yerel yönetimlerin de bizimle uyumlu çalışması gerekiyor."

Kampüsün Açılışı ve Gelecek Planları

Kampüsün yaklaşık 10 bin öğrenci kapasitesine sahip olacağını ve ihtiyaca göre Anadolu Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi'ne dönüştürülebileceğini ifade eden Tekin, açılışın kasım ayı içinde yapılacağını umduğunu belirtti.

Bakan Tekin'in açıklamalarının ardından, yeni eğitim öğretim yılı için herkesin bol şans dilediği ve başarılar temennisinde bulunduğu gözlerden kaçmadı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Esenyurt'ta inşa edilen ve artık sona gelinen, Türkiye'nin en büyük lise kampüsü olma özelliğini taşıyan projeyi yerinde inceledi. Yaklaşık 68 bin metrekarelik alana inşa edilen kampüste incelemelerde bulunan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin (ortada), basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr