19.10.2024-19:28 (Son Güncelleme:19.10.2024-19:28)

Milli Eğitim Bakanı Tekin Bitlis'te Eğitim Modelini Tanıttı

Bakan Tekin, Bitlis'teki konuşmasında eğitim politikasını ve Anadolu değerlerini vurguladı.

Milli Eğitim Bakanı Tekin, AK Parti Tatvan İlçe Kongresi'nde Açıklamalarda Bulundu

Bitlis'te düzenlenen AK Parti 8. Olağan İlçe Kongresi'nde konuşan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Dünyanın eğitim açısından gelişmiş ülkeleri neyi alıyorsa biz de onu alıyoruz. Bu birinci boyutu. İkincisi, Anadolu insanının bu ülkeyi bir arada tutan temel referans değerleri ne ise onu da müfredatımıza dahil ettik." ifadelerini kullandı.

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Vurgusu

Bakan Tekin, Tatvan Fuar ve Kongre Merkezi'ndeki etkinlikte aslında Türkiye'ye özgü olan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli hakkında eleştiriler olduğunu belirtti. Tekin, "Bu değerler silsilesini sürekli yaşatacağız" dedi.

Laiklik Anlayışındaki Farklılıklar

Tekin, CHP'nin laiklik anlayışı ile kendi anlayışı arasındaki farklardan da bahsetti. "Beni eleştirenler, laikliğin gereği olarak dini inanç ve ibadet hürriyetinin devlet garantisi altında sağlanmasını anlamıyorlar. Biz, evrensel laiklik uygulamalarıyla uyuşan bir model sunuyoruz." diye konuştu.

Eleştirileri Cevapladı

Bakan, Fransa ve Yunan medyasının Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ne yönelik eleştirilerine de değinerek, "Anadolu irfanının ve insanlarının dediğini dikkate alacağız," dedi.

AK Parti Bitlis Milletvekili'nden Vurgu

Bitlis Milletvekili Turan Bedirhanoğlu, önemli olanın millet olduğunu belirtirken, "Makamlar geçici. Milletimize eser bırakmak için çalışıyoruz." iletti.

Belediye Başkanı'ndan Destek

Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay da, AK Parti'nin bir dava hareketi olduğunu vurgulayarak, "Liderimize canla başla destek olmalıyız," ifadesini kullandı.

Birlik ve Beraberlik Mesajı

AK Parti İl Başkanı Kadir Köstekçi ise, ülkenin zor bir dönemden geçtiğine dikkat çekerek, "Birlikte ve beraberliğimize sahip çıkmalıyız," dedi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Bitlis'te Tatvan Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen AK Parti 8. Olağan İlçe Kongresi'ne katıldı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr