Sizin için mutfağınızda mikroplara yuva olan yerleri bir araya getirdik. İşte mutfağınızın en mikroplu 4 şaşırtıcı yeri…
MEYVE TABAĞI
Meyveleri kaseye koymadan önce yıkamak, bakterilerin çoğalmasına neden olan nemli bir ortamı oluşturur. Bu nedenle meyveleri tüketeceğiniz zaman yıkamanız daha sağlıklı olacaktır.
ÇATAL-BIÇAK ÇEKMECELERİ
Çatal bıçak çekmecesi, ortalama tuvalet kolundan dört kat daha fazla bakteriye sahiptir. Bu nedenle düzenli olarak temizlenmesi gerekir.
MİKRODALGADAKİ TEPSİ
Mikrodalga fırının içerisinde yer alan döner tablada gerektiği şekilde temizlenmediği için bakterilerin en çok olduğu yerlerdendir. Bu nedenle tablaları en az haftada 2 kere temizlemeniz gerekir.
BUZDOLABINDAKİ RAFLAR
Buzdolabı rafları ortalama bir banyonun kapı kolundan 10 kat daha fazla bakteri taşımaktadır. Buzdolabının soğuk havasının bakteri üremesini yavaşlatmaya yardımcı olduğunu bilmek rahatlatıcı olsa da bu tamamen ortadan kaldırıldığı anlamına gelmez. Bu nedenle buzdolabı raflarının da düzenli olarak temizlenmesi gerekir.