01.12.2019-10:13 (Son Güncelleme:01.12.2019-10:07)

Midye Tava Tarifi

Dışarıda yemeyi çok sevdiğimiz midye tavayı bir de evde deneyin. Tadını yine çok sevecek ve sıklıkla yemek isteyeceksiniz.

Evde midye tava yapmayı denediniz mi? Hem sağlıklı hem de tahmin ettiğinizden daha midye tavayı çok seveceksiniz.

MALZEMELER

40 ayıklanmış midye

2 su bardağı su

1 tatlı kaşığı karbonat

1 su bardağı un

Kızartmak için

2 su bardağı sıvıyağ

SOS İÇİN

4 dilim bayat ekmek içi

Yarım su bardağı çekilmiş ceviz

5 diş ezilmiş sarımsak

2 çorba kaşığı sirke1 çorba kaşığı zeytinyağı

Tuz

NASIL YAPILIR?

Midyeleri temizleyin. 2 su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı karbonatı bir kasede karıştırın. Unu bir kaseye alın. Sıvıyağı derin bir tencerede kızdırın. Midyeleri tahta çubuklara sıralayın. Karbonatlı suya batırıp çıkarın ardından una bulayın. Kızdırılmış yağa koyup kızartın. Kağıt havlu üstüne koyup fazla yağını çektirin. Tarator sos için, sarımsakları soyun. 4 dilim bayat ekmek içi, yarım su bardağı çekilmiş ceviz, sarımsak, tuz ve zeytinyağını robotta ezin. Sos kabına alın. Midyeleri servis tabağına koyun. Yanında tarator sosla sıcak servis edin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Haber365
bilgi@haber365.com.tr