Evde midye tava yapmayı denediniz mi? Hem sağlıklı hem de tahmin ettiğinizden daha midye tavayı çok seveceksiniz.
MALZEMELER
40 ayıklanmış midye
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı karbonat
1 su bardağı un
Kızartmak için
2 su bardağı sıvıyağ
SOS İÇİN
4 dilim bayat ekmek içi
Yarım su bardağı çekilmiş ceviz
5 diş ezilmiş sarımsak
2 çorba kaşığı sirke1 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
NASIL YAPILIR?
Midyeleri temizleyin. 2 su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı karbonatı bir kasede karıştırın. Unu bir kaseye alın. Sıvıyağı derin bir tencerede kızdırın. Midyeleri tahta çubuklara sıralayın. Karbonatlı suya batırıp çıkarın ardından una bulayın. Kızdırılmış yağa koyup kızartın. Kağıt havlu üstüne koyup fazla yağını çektirin. Tarator sos için, sarımsakları soyun. 4 dilim bayat ekmek içi, yarım su bardağı çekilmiş ceviz, sarımsak, tuz ve zeytinyağını robotta ezin. Sos kabına alın. Midyeleri servis tabağına koyun. Yanında tarator sosla sıcak servis edin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.