Mide kanserinden korunmak için beslenme listenize bazı yiyecekleri eklemeniz gerekecek. Mide kanserinin belirtileri arasında; hazımsızlık, mide rahatsızlığı, yemek yedikten sonra şişkinlik hissi, hafif bulantı, iştah kaybı ve mide ekşimesi sayılabilir. Bu belirtiler ülser veya gastrit yakınmalarına benzer.
Mide kanserinden korunmanızı sağlayacak beslenme alışkanlıkları;
- Öncelikle kırmızı eti haftada 150-200 gram ile sınırlandırmak gerekir.Daha çok omega-3'den zengin olan somon, ton, tuna, sardalya, uskumru ve hamsi gibi balıklar haftada 3 gün tüketilebilir.
- Mide kanserinden koruyan besinler listesinde sarımsak, kırmızı soğan ve pırası gibi sebzeler gelir. Günde 1 orta boy kırmızı soğan, 2-3 diş sarımsak tüketilebilir. C vitamini de mide kanserinden koruyucudur. C vitamininden zengin su teresi, tatlı sarı-yeşil-kırmızıbiber, brokoli, karnabahar, marul, kivi, çilek, portakal, pişmiş domates ve fasulye diyet içinde olmalıdır. Günde 100 gram tüketilen tatlı biber günlük C vitamini ihtiyacının 2-3 katını sağlar.
- Selenyum mide kanserinden koruyucu mineraldir ve en fazla Brezilya fındığında bulunur. 100 gramı günlük ihtiyacın 27 katını karşılar.
- Probiyotik içeren yoğurt ve kefir de mide kanserine karşı koruyucudur. Bal ise midenin iç yüzünü döşeyen hücreleri hasardan korur.
- İşte diğer gıdalar;istiridye, tuna, tam buğday ekmeği, ay çekirdeği, biftek, tavuk, mantar, kepekli tahıllar, yumurta, peynir ve mantardır.
Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.