30.07.2019-15:54 (Son Güncelleme:30.07.2019-15:44)

Mide Ekşimesine Bire Bir Baharat: Hardal

Mide ekşimesi göğsün ortasında bir gerginlik, ağrı veya rahatsızlık hissidir. Sık sık bu sorundan şikayetçiyseniz sevilen baharatlardan olan hardalı tedavi amaçlı deneyebilirsiniz.

Hardal, sirke içeriği nedeniyle midede aşırı asit üretimini durdurur. Mide yanmasına neden olan asit geri akışından kurtarmaya yardımcı olmak için aşağıdaki şekillerde deneyin. Bu yöntemleri düzenli olarak uyguladığınızdan emin olun.

BALLI HARDAL

  • 2 çay kaşığı organik sarı hardal ve bir bardak ılık su karıştırın.
  • 1 çay kaşığı bal ekleyin ve iyice karıştırın.
  • Bu karışımı derhal ve düzenli olarak için.
HARDAL ÇAYI

Ayrıca mide ekşimesi rahatlaması için hardal çayı da tüketebilirsiniz.

  • 2 bardak su kaynatın.
  • 1 çay kaşığı çay yaprağı ekleyin ve birkaç dakika kaynatın.
  • 2 çay kaşığı hardal tozu, 1/4 çay kaşığı tarçın tozu ve 1/2 çay kaşığı rendelenmiş zencefil ekleyin .
  • Bir süre daha kaynatın ve süzün.
  • Bal ekleyin ve düzenli olarak tüketin.
  • Çay yapmanın son aşamalarında süt (isteğe bağlı) ekleyin.
  • Çay yaprakları yerine yeşil çay yaprakları da ekleyebilirsiniz (ancak süt eklemeyin)
  • Düzenli tüketin.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.


Haber365
bilgi@haber365.com.tr